Tiramisu -fara oua crude

de LUK in Prajituri, 8 Sep 2012 | 12955 vizualizari

 

Pentru ca nu imi plac ouale crude nici macar fierte moi dar imi place tiramisu am incercat aceasta varianta care mi a placut tare mult.Mai folosisem eu crema asta de oua la alte praji dar nu in combinatie cu mascarpone.e un deliciu va zic.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de piscoturi
  • 250gr mascarpone
  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de vanilie(dupa gust)
  • cafea preparata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu -fara oua crude:

Punem ouale intregi impreuna cu zaharul pe baie de abur.Amestecam mereu pana cand crema are consistenta unei smantani groase,aproape ca o budinca.

Racim crema.Adaugam in crema rece esenta de vanilie si mascarpone.Omogenizam.

Punem intr o tava sau un vas folie de aluminiu.Inmoiem piscoturile rand pe rand in cafea apoi le aranjam in tava unul langa altul.Ungem cu crema si procedam la fel pana inca 2 straturi(in total 3 straturi de piscot).Ultimul strat va fi de crema.

Dam la rece pentru o ora cel putin apoi se poate savura.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

mi a placut atat de mult crema incat musai o sa o repet si la alte praji

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu -fara oua crude-0
Tiramisu -fara oua crude-1
Tiramisu -fara oua crude-2
Tiramisu -fara oua crude-3
Tiramisu -fara oua crude-4
Tiramisu -fara oua crude-5

COMENTARII (33)

jojogeo

jojogeo 1

31.01.2013, 20:49

am facut iar,dar am schimbat multe ...deci nu se mai poate numi tiramisupiscoturile le-am inmuiat in lapte de cocos amestecat cu frisca lichida si zahar,iar crema am facut-o la fel numai ca am adaugat coaja si zeama de lamaieapoi la ansamblare am presarat nuca de cocos razuita intre straturi.sincer a fost foarte bun si in varianta asta,nu pot sa scriu reteta exact ca am facut-o toata dupa intuitie )

LUK

LUK 1

01.02.2013, 22:02

cred ca a fost delicioasa si varianta ta jojo

adriana_bobu

adriana_bobu 1

06.10.2014, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!