Tiramisu ( II )

de Ina in Dulciuri, 14 Iul 2011 | 3337 vizualizari

 

O alta varianta a retetei de tiramisu....

 

INGREDIENTE

  • un pachet  de piscoturi
  • un pachet crema vanilie Dr.O'etker -  la rece
  • un pachet praf de frisca 
  • 600 ml. lapte rece
  • 5 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 g crema mascarpone
  • cafea tare ( 4 linguri de cafea la cana de apa )
  • 80 ml. Whisky
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu ( II ):

  Crema : Intr-un bol amestecam praful de crema de vanilie de la Dr. O'etker cu praful de frisca ,  laptele si zaharul. Mixam totul energic, pana obtinem o crema ferma. Adaugam  crema  mascarpone , o fiola de vanilie si mixam in continuare. 

  Separat preparam cca 400 ml. cafea foarte tare, pe care o amestecam cu 50 ml. Whiskey.

  Inmuiem piscoturile in amestecul de cafea cu Whiskey si le ordonam soldateste pe un platou. Intindem un strat de crema peste stratul de piscoturi, apoi revenim cu un strat de piscoturi inmuiate-n cafea si acoperim totul cu crema . 

  Decoram cu pudra de cacao si servim dupa ce tinem prajitura cateva ore la rece. 

  Eu am folosit si topping de tiramisu.

 

TIPS-URI

1

Trecerea prin cafea trebuie sa fie rapida, intrucat piscoturile absorb lichidul foarte repede si risti sa nu-si mai pastreze forma.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu ( II ) 115579
retete culinare - Tiramisu ( II ) 115580
retete culinare - Tiramisu ( II ) 115581
retete culinare - Tiramisu ( II ) 115582
retete culinare - Tiramisu ( II ) 115583
retete culinare - Tiramisu ( II ) 115584
retete culinare - Tiramisu ( II ) 115585
retete culinare - Tiramisu ( II ) 115586
retete culinare - Tiramisu ( II ) 115587
retete culinare - Tiramisu ( II ) 115589
retete culinare - Tiramisu ( II ) 115590
retete culinare - Tiramisu ( II ) 115591

COMENTARII (28)

germiniasi 1

22.07.2011, 18:24

pai tiramisu original si cel mai bun se face simplu
4 oua se separa albus de galbenus
4 linguri de zahar se amesteca cu galbenus
albusul se bate spuma
se amesteca crema de galbenus cu mascarpone f.bine
dupa aceia crema rezultala din galbenus,mascarpone si zahar se amesteca cu spuma de albus de preferat cu un tel sa ramana aerata.
dupa se procedeaza exact cum ai spus dar numai caco sau bucati de ciocolata deasupra. mai simplu, mai curat si mai bun.
cred

Ina 1

22.07.2011, 22:57

contul asta l-ai facut pentru a da lectii? ) Sa stii ca e mai distractiv sa pui retetele in pagina ta, iar noi sa preluam de acolo ce credem ca e bun. Nicidecum sa-ti dam lectii . Si inca ceva: nu exista " tiramisu original " , iar daca sustii ceva initial, nu te contrazice la final Ori esti sigura, ori doar crezi

-Miti- 1

20.08.2011, 16:44

Ina,am avut si eu pe cineva care si-a facut cont numai ca sa comenteze , eu cred ca nu mai am nici de unde linge farfuria

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L