Tiramisu reţetă originală

de Merisor in Torturi, 12 Iun 2015 | 13695 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Cred ca este unul din cele mai simple torturi, de preparat si este tare gustos pe deasupra! Asta daca nu aveti nimic impotriva oualelor crude. Noi nu avem nimic impotriva, mai ales ca am auzit de atatea terapii in care oul se foloseste crud.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 200 g piscoturi Savoiardi (2 pachetele)
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml cafea tare
  • 50 ml Amarretto(optional)
  • 1 varf cutit sare
  • cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem.

Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa.

Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul.

Nu trebuie nici sa exageram sa se simta gustul de sarat, punem putin de tot, un strop.

Lasam cafeaua sa se raceasca si preparam crema.

Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste fiecare.

Rasnim zaharul sa fie pudra si il adaugam peste galbenusuri, apoi le mixam timp indelungat pana obtinem o crema spumoasa, galbena.

Adaugam mascarponele si iar mixam pana se omogenizeaza bine crema.

Separat, vom mixa si albusurile pana cand obtinem o bezea ferma care ramane fixata pe vas, nu va cadea daca intoarcem vasul invers.

Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, punand cate putin din albusuri peste galbenusuri si amestecand incet, pana la incorporarea totala a acestora.

Dam crema la frigider pentru 30 de minute, minim.

Scufundam piscopturile in cafeaua amestecata cu amaretto, pentru cate o fractiune de secunda pe fiecare parte si asamblam tortul, asezand cate un strat de piscoturi si un strat de crema, pana se epuizeaza toate ingredientele.Pudram cu cacao.

Dam tortul astfel asamblat la frigider pentru o ora, dupa care se poate servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone