Tiramisu reţetă originală by Alex Teacher

de AlexTeacher in Dulciuri, 4 Mar 2015 | 5527 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
A ajuns atat de populara reteta asta in randul romanasilor incat as putea sa spun ca este un fel de "Fundatia Neamului Romanesc". O reteta simpla, fara prea mari batai de cap, buna pe orice anotimp, la orice ora si in orice companie. Again, majoritatea pozelor de retete pe care le am nu contin pasi. Asa ca atunci cand m-apuc sa trag material nou, voi avea grija sa ii includ si pe-aceastia. Va pup si va las in compania acestui desert la indemana oricui. Si nu uitati: tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste !

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Piscoturi sampanie – 1 pachet mare (x 4 bucati)
  • Mascarpone – 400 g
  • Oua – 4 buc
  • Zahar – 150g – 180g (in functie de cat de dulce preferati)
  • Coaja de portocala – 1 varf de cutit
  • Vanilie – extract sau 1/2 pastaie de vanilie
  • Zeama de lamaie – 1 lingurita
  • Cognac sau spumant – 40 ml
  • Ciocolata neagra – 100 g
  • Espresso – 150 ml
  • Cacao – 50 g
  • Sare – un varf de cutit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală by Alex Teacher:

Tiramisu reţetă originală

Preparati espresso-ul (sau cafea la ibric pe care o strecurati la sfarsit) si lasati-l/o sa se raceasca;

Adaugati cognacul sau spumantul in cafea;

Separati galbenusurile de albusuri;

Galbenusurile le bateti bine (folosind un tel sau un mixer) impreuna cu 90 g de zahar si esenta sau semintele de pastaie de vanilie;

Puteti sa le bateti crude (daca aveti incredere ca ouale sunt proaspete) sau la Bain Marie pana atingeti aproximativ 60 de grade (! mare atentie sa nu gatiti ouale foarte mult, sa le transformati in „omleta”)

Adaugati branza mascarpone peste si coaja de portocala amestecand pana la omogenizare;

Albusurile le bateti spuma (folosind un tel sau mixerul) impreuna cu zeama de lamaie si un varf de cutit de sare pentru a se inchega mai bine;

Aproape de final adaugati si zaharul si continuati sa bateti pana cand veti putea intoarce castronul cu fata in jos, iar albusul batut spuma nu se va rasturna;

Incorporati albusurile in cealalta compozitie, impaturind de jos in sus (mentinand bulele de aer in interiorul cremei;

Inmuiati piscoturile in espresso (foarte putin – cate o atingere rapida pe fiecare parte) si asezati-le orizontal in tava;

Adaugati crema peste, ciocolata rasa si cacao pudra pe alocuri;

Radeti si ciocolata peste;

Inmuiati si ceilalalte piscoturi (din nou – foarte rapid) si asezati-le in tava vertical de aceasta data;

Adaugati crema peste, cacao pudra pe alocuri si ciocolata rasa si lasati la frigider minimum 5 ore inainte de a servi;

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală