Tiramisu....cu dragoste!

de Rux in Dulciuri, 7 Iul 2015 | 1678 vizualizari

 

Minunat la gust, in dar sotului meu drag de ziua lui!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 100 ml Martini
  • 6 galbenusuri
  • vanilie
  • 200 gr zahar brun
  • 1 lingurita amidon
  • 3 cani de cafea indulcita dupa gust( eu pun de obicei la cana obisnuita de lapte, ca marime, 2 lingurite cu varf de cafea si doua lingurite de zahar brun)
  • 2 esente de rom
  • 300 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • cacao pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu....cu dragoste!:

Intr-un vas pe foc mic, punem galbenusurile cu zaharul, amidonul,  vanilia si Martini, lasam sa se ingroase, amestecand tot timpul. Cand incepe sa fiarba, dam cateva clocote, amestecam bine si apoi racim imediat compozitia. Eu de regula scufund vasul in altul plin cu apa rece.

Mixam frisca lichida si o lasam deoparte( nu exagerati cu batutul ca nu cumva sa o transformati in unt).

Crema de ou racita o amestecam cu un tel cu mascarpone, apoi punem in cateva transe peste frisca si omogenizam cu mixerul.

Preparam cafeaua, o indulcim si punem esenta de rom, amestecam apoi foarte bine.

Vom inmuia pe rand fiecare piscot in cafea si vom aseza primul rand. Deasupra punem crema, urmeaza al doilea rand de piscoturi inmuiate si deasupra crema ramasa.

Presaram cacao trecuta printr-o sita deasupra si dam prajitura la rece pentru minim 3 ore.

E o nebunie delicioasa, va garantez!

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu....cu dragoste!-0
Tiramisu....cu dragoste!-1
Tiramisu....cu dragoste!-2
Tiramisu....cu dragoste!-3
Tiramisu....cu dragoste!-4
Tiramisu....cu dragoste!-5
Tiramisu....cu dragoste!-6
Tiramisu....cu dragoste!-7
Tiramisu....cu dragoste!-8

COMENTARII (47)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

12.07.2015, 17:13

bun

Xandrinne

Xandrinne 1

17.07.2015, 10:56

Rux

Rux 1

07.10.2015, 22:23

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24