Tocană de cartofi și ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 5 Aug 2013 | 2050 vizualizari

 

O mâncărică foarte savuroasă, chiar dacă nu are în compoziție renumita legumă ”carnea” ;)

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă cca. 4 bucăți,
  • cartofi rosii de Covasna cca. 8 bucăți,
  • ciuperci champignon cca. 400 g,
  • ardei gras verde 2 bucăți,
  • pătlăgele roșii cca. 8 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de floarea soarelui și masline de la Promienna,
  • pătrunjel proaspăt,
  • coriandru proaspăt.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de cartofi și ciuperci:

Ceapa și ardeiii, se curăță și se toacă mărunt, se pun la dinstuit în puțin ulei și apă, la foc mediu, cca. 5 minute neacoperit. Apoi se adaugă cartofii tăiați în sferturi și ciupercile cubulețe, se asezonează de sare și piper, și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu semiacoperit. Între timp roșiile se toacă mărunt, în cazul meu le-am tocat la blender, apoi se adaugă la mâncărică și se lasă la gătit cca. 25 de minute la foc potrivit, semiacoperit. La final se asezonează cu pătrunjel și coriandru tocat mărunt. Mâncărica se servește fierbinte cu salată de castraveți, în cazul meu, sau cu orice fel da salată după gustul fiecăruia;) Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocană de cartofi și ciuperci 250006
retete culinare - Tocană de cartofi și ciuperci 250007
retete culinare - Tocană de cartofi și ciuperci 250008
retete culinare - Tocană de cartofi și ciuperci 250009
retete culinare - Tocană de cartofi și ciuperci 250010
retete culinare - Tocană de cartofi și ciuperci 250011
retete culinare - Tocană de cartofi și ciuperci 250012
retete culinare - Tocană de cartofi și ciuperci 250013

COMENTARII (15)

Corinuta 1

05.08.2013, 22:48

interesanta combinatie!

Panacris 1

06.08.2013, 09:18

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași!

Rocsi 1

06.08.2013, 11:31

Ce imi place. Sa imi pui o portie mare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21