Tocana de legume

de marcela1979 in Conserve, 23 Oct 2013 | 4667 vizualizari

 

Pentru iarna si in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi
  • 1 kg patrunjel radacina si cu frunze
  • 1 bucata telina radacina cu frunze
  • 1 kg ardei kapia rosu
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg rosii
  • 800 gr pasta de rosii facuta in casa
  • 200 gr orez
  • 1 kg ulei
  • sare mare neiodata,piper boabe
  • 1 kg ceapa alba
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Legumele se spala si se curata.Morcovii,patrunjelul radacina si telina radacina se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,ceapa,ardeii si gogosarii se toaca cubulete mici.Rosiile se oparesc ,se curata de pielita si se toaca cubulete.Intr-o cratita cu fund dublu se pune 1 l de ulei ,se adauga ceapa,ardeiul,gogosarii si se lasa sa se caleasca ,apoi se adauga zarzavatul razalit ,se lasa sa se caleasca apoi se adauga vreo 2 l de apa si se lasa sa fiarba .Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga orezul spalat si se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie orezul.Cand si orezul este fiert se adauga rosiile cubulete,si pasta de rosii si se lasa sa fiarba in continuare.Se pune sare dupa gust si niste piper boabe.Verdeata se toaca marunt si se adauga in oala.Se mai lasa sa dea cateva clocote .Se pune tocana in borcane sterilizate si curate ,se capseaza si se da la dust in abur vreo 40 de minute .Se lasa sa se raceasca acolo dupa care se scot,se sterg si se eticheteaza.

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana de legume-0
Tocana de legume-1
Tocana de legume-2
Tocana de legume-3
Tocana de legume-4
Tocana de legume-5
Tocana de legume-6
Tocana de legume-7

COMENTARII (13)

Rocsi

Rocsi 1

23.10.2013, 22:25

Imi place mult

diana_k

diana_k 1

24.10.2013, 08:40

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 01:33

ce frumos sunt ordonate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!