Tocana pentru iarna

de GeorgiG in Zacusca, 28 Aug 2016 | 3366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg ardei capia si gogosar
  • 1 kg morcov
  • 1,5 kg ceapa
  • 0,5 kg telina
  • 0,5 kg dovlecel
  • 750 ml suc de rosii
  • 300 ml ulei
  • 150 g orez
  • sare,piper,boia dulce, foi de dafin
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana pentru iarna:

Mai intai coacem ardeiul. Eu folosesc si gogosar si capia. Curatim ardeiul sa-l lasam la scurs. Dam pe razatoarea mare  telina, morcovul si dovlecelul.

Ceapa si ardeiul copt le-am dat prin masina de tocat carne. Se pot toca la mana daca aveti rabdare.

Intr-un vas incapator punem uleiul si ceapa si-l punem pe foc. Lasam sa clocoteasca cateva minute, apoi adaugam si morcovul si telina rase.

Lasam sa fiarba. Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam si dovlecelul ras, apoi ardeiul copt. Lasam sa fiarba, amestecand periodic.

Adaugam si sucul de rosii si condimentele. Eu introduc cratita la cuptor la foc mic si las sa fiarba pana se ridica uleiul deasupra. Orezul se fierbe separat si se adauga cu  o jumatate de ora inainte de a opri focul.

 Intre timp am sterilizat borcanele punandu-le pe o tava pe aragaz.Se vor incalzi de la caldura degajata de cuptor.

Punem tocana calda in borcane, le infiletam, apoi le asezam intr-o tava si le introducem in cuptor la foc minim pentru 30 de minute, fara a preincalzi cuptorul.

Oprim focul si lasam borcanele in cuptorul inchis pana se racesc complet. Eu le las de seara pana dimineata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana pentru iarna-0
Tocana pentru iarna-1
Tocana pentru iarna-2
Tocana pentru iarna-3
Tocana pentru iarna-4
Tocana pentru iarna-5
Tocana pentru iarna-6
Tocana pentru iarna-7
Tocana pentru iarna-8
Tocana pentru iarna-9
Tocana pentru iarna-10
Tocana pentru iarna-11

COMENTARII (17)

mirela0911

mirela0911 1

03.09.2016, 19:27

Tare buna va fi la iarna!

Panacris

Panacris 1

07.09.2016, 10:13

GeorgiG

GeorgiG 1

07.09.2016, 20:59

Asa este ! Este foarte buna iarna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!