Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur

de RODIMUR in Mancaruri de post, 12 Iul 2017 | 6692 vizualizari

 

Pentru zilele de post fac adesori o astfel de tocăniță, chiar și iarna, când folosesc ardeii puși la congelator. Este o mâncare ușoară, de post.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 ardei grași
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei pentru călit ceapa
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 lingură de făină albă
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1/2 linguriță de Vegeta
  • sare
  • piper
  • 1/2 foaie de dafin
  • 2 pahare de apă
  • 4-6 cartofi roz
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur:

Se spală ardeii și se pun la copt, având grijă să se coacă uniform pe toate fețele, dar nu prea tare.

După ce s-au copt uniform, se pun într-o oală acoperită cu capac și se lasă așa 5-10 minute, pentru că în acest fel, pielițele se pot lua mult mai ușor. Se curăță ardeii de pielițe și se pun pe un plan înclinat, pentru a se scurge puțin.

Între timp, se curăță cartofii, se spală, se taie în forma dorită (eu îi tai fie rondele, fie felii mari) și se pun în apă, la fiert, cu puțină sare.

În timp ce cartofii sunt la fiert, se curăță, se spală și se taie ceapa, după care se călește/înmoaie puțin în ulei.

Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt.

Ardeii copți se taie fășii, care se înjumătățesc, dacă sunt prea lungi și se pun în cratiță, peste ceapa călită, odată cu usturoiul tăiat, frunza de dafin și cu 1 pahar jumătate de apă. Se fierbe totul înăbușit, la foc mic.

Se face un sos din pasta de tomate, făina albă, zahărul, sarea, piperul, vegeta și se subțiază apoi cu cealaltă jumătate de pahar de apă.

Când apa a scăzut la tocăniță, se toarnă sosul în cratiță și se amestecă din când în cănd, ca să nu se prindă de fund. În 3-4 minute, tocănița este gata.

Cartofii fierți se scurg de apă și se pun în farfurie, iar peste ei se pun câteva linguri de tocăniță de ardei copți. Se mănâncă fără pâine.

TIPS-URI

1

Aveți grijă să nu prăjiți prea tare ceapa (doar o înmuiați puțin) ca să nu fie amară.

2

Folosiți la tocăniță, zeama lăsată de ardeii copți.

3

După ce ați pus sosul de roșii, aveți grijă să nu se prindă mâncarea de fundul cratiței.

4

Unii ardei pot fi iuți, așa că atenție la dozajul piperului!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din cartofi si orez