Tocanita de ciuperci (de post)

de Gicuta69 in Mancaruri de post, 26 Noi 2015 | 13949 vizualizari

 

O tocanita delicioasa ,sanatoasa si de nerefuzat


 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 4 cepe
  • o capatana mica de usturoi
  • ardei gras rosu si verde (eu am avut congelat)
  • 250 ml suc de rosii
  • o cescuta de apa
  • 4-5 linguri ulei
  • boia
  • sare
  • piper
  • o legatura marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci (de post):

 Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru cca5 minute.

Adaugam ardeiul cubulete si ciupercile curatate, spalate si feliate.

Le lasam sa fiarba acoperit in suc propriu pentru cca 10 minute, dupa care punem sucul de  rosii, apa, boia, condimentam cu sare si piper si dam cratita la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute pana sosul scade si se ingroasa.

La sfarsit adaugam marar verde. Servim tocanita alaturi de mamaliguta. Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de ciuperci (de post)-0
Tocanita de ciuperci (de post)-1
Tocanita de ciuperci (de post)-2
Tocanita de ciuperci (de post)-3
Tocanita de ciuperci (de post)-4
Tocanita de ciuperci (de post)-5
Tocanita de ciuperci (de post)-6

COMENTARII (19)

Rocsi 1

26.11.2015, 21:19

Vin la masa, este prea buna!

miki_a 1

27.11.2015, 13:52

Exact, de nerefuzat!!!! Foarte buna si aromata!

mihaelar63 1

03.12.2015, 17:40

Cu mamaliguta face toti banii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04