Tocanita de curcan cu ghebe

de Irina in Curcan, 21 Feb 2010 | 5711 vizualizari

 

Mi-era dor de o tocanita. Trebuie sa recunosc, e una din mancarurile preferate ale familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe superioare de curcan dezosate
  • 2-3 cartofi
  • o mana de ghebe
  • cateva rosii cherry
  • 2 cepe
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • o foaie dafin
  • tarhon
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu ghebe:

Am taiat carnea fasii, cartofii i-am feliat, iar ceapa si usturoiul le-am tocat marunt. Am folosit un vas Zepter, drept pentru care nu am adaugat deloc ulei.

Deci, am pus carnea in vas, am acoperit-o si am lasat-o la inabusit in suc propriu, avand grija sa o intorc pe ambele parti. Am adaugat ceapa, usturoiul si condimentele si le-am lasat sa bolboroseasca impreuna o vreme. Urmatorul pas a fost sa pun cartofii si ghebele, iar cand cartofii s-au patruns am aruncat si rosioarele taiate in doua si am presarat putin tarhon pe deasupra. Mie imi place mult tarhonul in mancare si il folosesc destul de des. Aroma lui ma duce departe cu gandul, in copilarie, la bunica mea care gatea dumnezeieste...

Cand tocanita a fost gata am aranjat o portie pe un platou si am decorat-o cu patrunjel proaspat tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de curcan cu ghebe-0
Tocanita de curcan cu ghebe-1
Tocanita de curcan cu ghebe-2
Tocanita de curcan cu ghebe-3
Tocanita de curcan cu ghebe-4
Tocanita de curcan cu ghebe-5
Tocanita de curcan cu ghebe-6
Tocanita de curcan cu ghebe-7
Tocanita de curcan cu ghebe-8

COMENTARII (9)

Irina 1

22.02.2010, 23:14

Ghebele sunt congelate, cumparate din Real.

Bya Ralu 1

30.11.2012, 20:02

babi5 1

13.06.2013, 10:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04