Tocanita de dovlecei

de RODIMUR in Mancaruri de post, 29 Noi 2019 | 8506 vizualizari

 

Una din mâncărurile preferate, ușoare și rapid de preparat în Post este tocănița de dovlecei. Cu un efort minim și cu ingrediente sănătoase și naturale, se poate face destul de repede o  tocăniță gustoasă și apetisantă, poate exact ce ne trebuie în această perioadă.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 2 roșii
  • 2 cepe galbene
  • 4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 100 ml de suc de roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de dovlecei:

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie grosier și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se pun, de asemenea, la călit, cu ceapa și usturoiul.

Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare, după care se taie julienne, sau rondele, destul de mari.

Când lichidul lăsat de roșii a mai scăzut puțin, se adaugă ardeii tăiați și se fierb la foc mic, înăbușit, până ce se înmoaie.

Între timp se spală dovleceii și se taie rondele. Cine vrea, poate să-i curețe în prealabil de coajă.

Când legumele călite s-au pătruns, se adaugă rondelele de dovlecei, un pahar de apă și sucul de roșii. Se continuă fierberea la foc mediu, înăbușit, până ce se înmoaie dovleceii și mai scade puțin sosul din oală.

Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Când dovleceii s-au înmuiat și sosul a mai scăzut puțin, se condimentează tocănița cu: sare, piper și cimbru. Se presară pătrunjel tocat și se ia oala de pe aragaz.

Se poate servi imediat, sau chiar și după ce s-a răcit.

TIPS-URI

1

Este de preferat să folosiți dovlecei proaspeți și subțiri, care nu au semințe mari.

2

Dacă doriți, puteți curăța dovleceii de coajă.

3

Tăiați legumele grosier, pentru ca tocănița să nu aibă aspectul unui terci.

4

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare, ci doar înmuiați-le puțin, în ulei suficient și la foc mic.

5

Preparați tocănița la foc mic/mediu înăbușit, pentru ca ingredientele să-și păstreze forma, pe cât posibil.

6

Nu adăugați mai multă apă, deoarece dovleceii fierb repede și tocănița va fi apoasă.

7

Nu fierbeți prea mult timp tocănița, pentru ca dovleceii să nu se strivească.

8

Nu amestecați energic în oală, ca să nu striviți dovleceii. Scuturați ușor oala, ca să vă asigurați că tocănița nu se prinde de fundul ei și ca să se pătrundă uniform toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei