Tocanita de pui(de primavara)

de mikidaniro in Pui, 30 Apr 2012 | 3625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare dezosat
  • 2 ardei grasi mari(1 rosu,1 verde)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 cutie rosii cubulete(400g) sau 6-7 rosii potrivite(oparite si curatate de coaja)
  • sare,piper,boia dulce
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui(de primavara):


Pieptul il taiem cuburi mari si il punem intr-o tigaie impreuna cu uleiul.Adaugam sare,piper,boia dulce si il lasam pana se rumeneste pe toate partile,apoi il scoatem intr-o farfurie si adaugam ardeii taiati fasii si rosiile.Le calim 4-5 min,apoi adaugam o ceasca de apa si lasam sa fiarba 10-15 min acoperite.Intre timp tocam ceapa si usturoiul bucati mai mari (cca 2cm).Cand s-au inmuiat ardeii adaugam ceapa,usturoiul si puiul,acoperim si lasam 20 de min sa fiarba,adaugand apa daca este necesar si amestecand din cand in cand.
 Cand toate ingredientele sunt gatite potrivim de sare si adaugam mararul si patrunjelul tocat marunt.
Noi am servit cu mamaliga si mujdei de usturoi.

 

TIPS-URI

1

se poate prepara cu orice tip de carne

2

ceapa verde si usturoiul pot fi inlocuite cu ceapa uscata si usturoi uscat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de pui(de primavara) 160548
retete culinare - Tocanita de pui(de primavara) 160549
retete culinare - Tocanita de pui(de primavara) 160550

COMENTARII (21)

Criss 1

02.05.2012, 08:52

Foarte buna.

Sim0na 1

02.05.2012, 18:34

ce bine arata!!!

jolygina 1

02.05.2012, 23:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21