Tocanita de soia cu mamaliguta

de Mama_Lizica in Mancaruri de post, 22 Mar 2010 | 5774 vizualizari

 

Pentru cei ce tin post, pentru vegetarieni si pentru cei carora le-ar placea sa incerce o varianta mai dietetica a tocanei de porc.

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi soia cuburi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 1 morcov mare
  • 1 ceasca vin
  • 1 ceasca bulion (sau paste de tomate indoita cu apa)
  • un pumn de mazare congelata sau la conserva
  • 1 lingura ulei, sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de soia cu mamaliguta:

Lasi soia la inmuiat cam 2 ore in apa, apoi scurgi apa, clatesti cuburile de soia si le pui la fiert in apa cu sare. Separat, tai marunt ceapa, ardeiul, morcovul si le pui la calit intr-o lingura de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, adaugi mazarea si cuburile de soia, fierte si scurse de apa. Adaugi apa cat sa acopere cuburile de soia. Lasi la fiert 10 minute, apoi adaugi bulionul, potrivesti de sare si piper si mai lasi 5 minute. Torni vinul, mai lasi sa fiarba 5-10 minute (incerci morcovul, sa fie fiert). Presari apoi patrunjel tocat marunt. Servesti fierbinte, cu mamaliguta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de soia cu mamaliguta 23259
retete culinare - Tocanita de soia cu mamaliguta 23260

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59