Tocanita de vita cu painici

de mikidaniro in Vita, 22 Mar 2012 | 5055 vizualizari

 

'Tocanita de vita cu painici'' nu este o reteta complicata,iar gustul este excelent,mai ales daca va plac mancarurile cu sos.Painicile sunt foarte fragede si merg de minune cu sosul format din ceapa si rosii,carnea frageda si legumele moi. Intr-un cuvant un deliciu!:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru tocanita:
  • 700g carne slaba de vita
  • 500g ceapa alba(cca 5 cepe)
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 2 morcovi potriviti
  • 800 ml supa de vita sau apa
  • 1 cutie rosii cubulete(400g)
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru painici:
  • 300g faina
  • 200ml lapte,lapte batut sau iaurt
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 70g unt sau margarina
  • 1/2 legatura patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita cu painici:

Carnea o spalam,o stergem cu un prosop de hartie si o taiem cubulete de cca 2 cm .Intr-un vas,pe care ulterior il putem pune in cuptor(eu am facut tocanita in tigaie,apoi am rasturnat-o in alt vas) ,punem carnea impreuna cu 2 linguri de ulei si o lasam 10-12 min.pana se rumeneste bine,amestecand din cand in cand. Cand este rumenita adaugam ceapa taiata felii subtiri,zaharul si mai gatim 3-4 min.pana prinde culoare,apoi adaugam morcovii taiati rondele si mai lasam 3-4 min.amestecand din cand in cand.
Adaugam rosiile cubulete,supa sau apa,sarea,piperul si lasam la foc iute pana incepe sa clocoteasca,apoi lasam la foc mic 45-50 de min sau pana este fiarta carnea,amestecand din cand in cand.

Inainte cu 10-15 min de a fi gata carnea,pornim cuptorul,il setam pe 220 de grade(tare) si ne apucam de painici.
Intr-un vas punem faina,praful de copt,bicarbonatul,sarea si untul moale.Amestecam totul pana obtinem o compozitie care sa arate ca firmiturile de paine,apoi adaugam iaurtul,patrunjelul tocat si omogenizam bine pana obtinem un aluat moale.Scoatem aluatul pe suprafata infainata,cu mainile date prin faina,il intindem cu mana pana ajunge la 1,5-2 cm grosime,apoi cu ajutorul unui inel sau pahar decupam painicile si le asezam deasupra tocanitei.

 Punem totul in cuptor pentru 15-20 de min. sau pana se rumenesc frumos deasupra.

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti sa faceti painici puteti face o mamaliga sau o puteti servi simpla.

2

Se serveste imediat sau se poate incalzi in cuptor,acoperita cu folie de aluminiu.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de vita cu painici 153455
retete culinare - Tocanita de vita cu painici 153456
retete culinare - Tocanita de vita cu painici 153457
retete culinare - Tocanita de vita cu painici 153458
retete culinare - Tocanita de vita cu painici 153459
retete culinare - Tocanita de vita cu painici 153460
retete culinare - Tocanita de vita cu painici 153461
retete culinare - Tocanita de vita cu painici 153462
retete culinare - Tocanita de vita cu painici 153463
retete culinare - Tocanita de vita cu painici 153464
retete culinare - Tocanita de vita cu painici 153465

COMENTARII (18)

mirela0911 1

22.03.2012, 23:08

Trebuie sa fie buna!

MotanLaOale 1

23.03.2012, 08:56

mikidaniro 1

23.03.2012, 12:29

Ma bucur ca va pIacut!Eu o s-o repet de cate ori am ocazia
Cred ca ar merge tare bine si cu aIt feI de carne

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21