Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver

de Satisfyyourcravings in Pui, 28 Iun 2015 | 1643 vizualizari

 

O tocanita facuta din resturi. De aceea se si numeste economica. Din putina carne de pui ramasa de la gatirea unui pui, am incropit aceasta tocanita folosindu-ma de reteta lui Jamie Oliver. Acesta foloseste insa in loc de carnati, felii de bacon.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame carne de pui bio gatita
  • 1 litru de supa de pui bio
  • o bucata mica de carnat afumat din carne de cerb taiata felii
  • 2 cepe tocate
  • 3 morcovi tocati
  • 2 cartofi, taiati cuburi
  • 2 frunze de dafin
  • 200 grame ciuperci proaspete
  • 1 lingura cu varf de faina

Pentru galuste:

  • 250 de grame de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 grame de unt rece nesarat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver:

In putin ulei se prajesc feliile de carnat cateva minute. Se adauga apoi ceapa, morcovii, cartofii, frunzele de dafin si se gatesc 10 minute, amestecand frecvent.

Se adauga ciupercile taiate in jumatati, carnea de pui, faina si supa si se gatesc la foc mic 20 de minute. 

Pentru galuste,  se framanta un aluat din faina amestecata cu praful de copt, putin sare si unt pana are consistenta nisipului. Se adauga 100 ml apa rece si se framanta pana devin un aluat omogen. Se divide in 8 bucati care se modeleaza sub forma de bile. 

Se adauga putina apa in tocanita, daca in cele 20 de minute, sosul s-a ingrosat prea mult. Se adauga sare/piper si se aseaza galustele deasupra. 

Se acopera tigaia si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru 30 de minute, pana cand galustele s-au gatit complet si au devenit pufoase, 

 

 

COMENTARII (8)

Alexandra Burz 1

28.06.2015, 18:15

super delicioasa

Rocsi 1

28.06.2015, 20:46

Super!

Gicuta69 1

28.06.2015, 21:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29