Tochitură combinată

de portiadelumina in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2013 | 2318 vizualizari

 

I-am spus "combinată" pentru că nu e nici moldovenească, nici dobrogeană, nici ardelenească. Mie îmi plac toate, aşa că am combinat. Cui nu-i place, să-şi facă după plac. :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăţei pui
  • 500 gr. pipote şi inimi de pui
  • 300 gr. carne de porc (de la cazan, garniţă)
  • cimbru
  • cârnaţi semiafumaţi 500 gr
  • piper boabe
  • piper măcinat
  • vin alb sec 40 cl
  • apă
  • o căpăţână usturoi
  • 2 cepe
  • suc de roşii (bulion) 800 gr.
  • ulei 70 gr.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitură combinată:

Dintru început spun că de mare ajutor mi-a fost carnea prăjită de la cazan. A scutit din timp şi din muncă pentru că decât a fost încinsă pentru a scăpa de surplusul de untură.

Pipotele şi inimile de pui se prăjesc înainte încât să iasă din ele apa şi sângele rămase de la procesare, iar mai apoi şi ficăţeii în acelaşi mod.

Într-o cratiţă mai mare (am făcut pentru mai multe porţii) se căleşte ceapa ( cca 5 minute) peste care se adaugă cârnaţii tăiaţi la cca 2 cm pentru ca mai apoi să se adauge  carnea, ficăţeii, pipotele şi inimile anterior pregătite. Carnea şi pipotele trebuie să fie tăiate în bucăţi de cca 1.5 cm.

Personal, peste aceste ingrediente am pus aproape o jumătate de litru de vin alb sec şi o cană cu apă lăsându-le să fiarbă la foc mic. Între timp am pus cimbrul şi piperul boabe.

Spre final am adăucat sucul de roşii, usturoiul şi piperul măcinat.

Evident că am servit tochitura cu mămăligă şi brânză de oaie (opţiune personală) alături de un ou ochi 

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Tochitură combinată-0
Tochitură combinată-1
Tochitură combinată-2

COMENTARII (91)

Valclaudia

Valclaudia 1

22.08.2013, 23:22

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 08:53

apetisanta

-Licurici-

-Licurici- 1

29.06.2015, 07:55

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!