Tochitura de pui cu mamaliguta

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 27 Oct 2011 | 16615 vizualizari

 

Tochitura este una dintre mancarurile preferate ale sotului meu, asa ca o fac foarte des si de fiecare data nu mai ramane nimic :) Intodeauna adaptez retele dupa bunul nostru plac, deci este posibil ca unii dintre voi sa nu o faceti ca mine.

 

INGREDIENTE

  • pentru mamaliguta:
  • malai
  • apa
  • sare
  • unt
  • cascaval
  • pentru tochitura:
  • 500 g pipote cu inimi
  • 500 g ficatei
  • 500 g piept de pui
  • 500 g carnaciori oltenesti
  • 3 capatani de usturoi
  • 2 linguri de faina optional
  • 2 ardei rosii
  • 1 kg rosii proaspete sau 1 borcan de bulion
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de pui cu mamaliguta:

Pregatim tochitura:

Spalam si curatam pipotele, inimile, ficatelul si pieptul de pui, dupa care le punem la fiert in apa rece cu putina sare, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care intr-o tigaie mai inalta punem putin ulei siprajim carnaciorii taiati, dupa care adaugam usturoiul taiat feliute subtiri, ardeiul taiat cubulete si lasam sa se caleasca usor, adaugam apoi rosiile proaspete sau bulionul si punem pipotele, inimile, ficateii si pieptul de pui peste sosul format, completam cu apa in care au fiert si lasam sa fiarba impreuna pana au fiert toate si scade apa, astfel formandu-se un sos destul de consistent, in cazul in care sosul nu este de consistenta dorita, vom pune peste sos 2 linguri de faina pe care le amestecam cu putina apa si lasam sa fiarba cel putin 10 minute. La sfarsit condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel si marar tocat fin. Sunt persoane care mananca tochitura cu mamaliguta, ou ochi si branza rasa deasupra, insa noi o preferam simpla.

Pregatim si mamaliguta:

Punem apa cu sare intr-un tuci si lasam sa dea in clocot, apoi luam cu mana mala si punem deasupra si lasam sa dea un clocot, dupa care turnam direct cu punga mestecand continuu cu un facalete sau o lingura de lemn pana se ingroasa si o lasam sa fiarba bine dupa care adaugam 1-2 linguri de unt si cascaval ras, dupa care o rasturnam pe un platou.

 

 

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

27.10.2011, 20:32

dana ma bagi la pofteeeeeee

MIUTA

MIUTA 1

28.10.2011, 19:47

Foarte buna

babi5

babi5 1

14.12.2014, 19:26

M o

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!