Tochitura moldoveneasca la ceaun

de Rocsi in Porc, 27 Apr 2010 | 19158 vizualizari

 

Tot ce pot sa zic e ca iese nemaipomenita...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc dezosata
  • 4-5 carnaciori proaspeti
  • ulei
  • 1 rosie mare
  • sare
  • piper
  • apa
  • o canita vin rosu
  • 5-6 catei usturoi
  • cascaval
  • castraveti murati
  • pentru mamaliga:apa,sare,malai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca la ceaun:

Intr-un ceaun de tuci se pune putin ulei.

carnea se spala si sa taie bucatele.

acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe o parte si alta.

apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu apa,putin cate putin.

rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune peste carne.

cand e aproape gata carnea, se pune vinul si 5-6 catei de usturoi tocati marunt.

iar la urma se pun si 4-5 carnaciori proaspeti ,taiati in doua si mai lasti pe foc pana se prajesc si acestia.

cand e gata luati ceaunul de pe foc si puneti sa faceti mamaliga dar sa fie mai moale .(apa se pune la fiert cu putina sare si o mana de faina de malai.cand incepe sa fiarba puneti malai cat este necesar ,fierbeti bine ,apoi invartiti cu facaletul pana e gata)

se aseaza pe o farfurie tochitura si mamaliga,se rade cascaval pe deasupra ,iar alaturi se pun si niste castraveti murati.

POFTA BUNA!

 

COMENTARII (22)

Rocsi

Rocsi 1

30.04.2010, 15:27

asa facem noi mamaliga dintotdeauna

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

06.05.2010, 08:25

Ramonaky

Ramonaky 1

31.05.2010, 17:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!