Tofu cu carne tocata si sos

de Mitinita in Porc, 19 Noi 2019 | 2153 vizualizari

 

Tofu cu carne tocata si sos este o reteta delicioasa din bucataria chinezeasca.

 

INGREDIENTE

  • 120 g de carne tocata de porc
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1/2 lingurita ghimbir ras sau 1/4 lingurita de ghimbir pudra
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 1 lingurita de ulei
  • 3 linguri de pasta fermentata de soia
  • 2 linguri de ceapa verde tocata
  • 1-2 lingurite de ulei de chili
  • 400 g de tofu tare
  • 200 ml supa sau apa
  • 1/4 lingurita de 5 arome chinezesti
  • 1 lingurita de zahar sau dupa gust
  • 1 lingurita de piper de Sichuan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tofu cu carne tocata si sos:

Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca bine.

Tofu se taie in cuburi de marime egala.

Se pune wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pune piperul de Sichuan si se rumeneste, apoi se scoate pe un prosop de bucatarie absorbant. Le puteti folosi la urma pentru decor.

Se adauga carnea tocata si pasta fermentata de soia. Se amesteca bine pana cand e facuta carnea si se adauga ceapa verde.

Se pun deasupra bucatile de tofu si se adauga uleiul de chili, 5 arome chinezesti si zaharul.

 Se adauga supa sau apa si se fierbe, cu capac, cam 10-15 minute pana cand tofu devine moale si lichidul s-a redus la jumatate.

Se gusta si se mai adauga condimente daca e nevoie.

Amidonul alimentar se amesteca bine intr-un bol mic impreuna cu o lingura de apa. Se pune in wok si se amesteca usor pana cand sosul se ingroasa.

Se ia de pe foc si se serveste ca atare sau cu orez simplu, la aburi.

Se orneaza cu ceapa verde si piper de Sichuan pisat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tofu cu carne tocata si sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chili con carne si orez