Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

de Sylvia in Ton, 9 Feb 2015 | 1624 vizualizari

 

Este inca o reteta din seria bun si sanatos, am gandit reteta in asa fel incat sa fie cu multe proteine, legume sanatoase, cu proteine si fibre in acelasi timp si la final m-am straduit sa dau si o forma frumoasa si apetisanta . Daca am reusit inseamna ca se poate : bun, sanatos si gustos in acelasi timp .

 

INGREDIENTE

  • 120 gr ton
  • 4 creveti decorticati (de persoana)
  • 2 varfuri de sparanghel (de persoana)
  • baby spanac proaspat
  • fasole boabe alba fiarta
  • rosii uscate
  • tijele de la sparanghel
  • o ceapa mica echalotte
  • mazare verde congelata
  • un catel usturoi
  • putin ulei masline
  • fulgi de ardei iute
  • sare de mare bruta
  • piper alb
  • cimbru verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton la gratar cu legume si spanac in aburi:

Preparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste "uscat" aveti grija sa nu il lasati prea mult, la interior trebuie sa ramana moale si in mijloc chiar crud. 

Legumele se pun in putin ulei de masline , se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, ca si condimente am pus niste cimbru verde si fulgi de ardei iute, am vrut sa reiasa aroma rosiilor uscate si de asta ma fost mai zgarcita in condimente. Se lasa sa clocoteasca apoi pret de 5 -8 minute cu putin apa sau supa de legume la foc mic pana scade lichidul si se fac al dente ( nu uitati ca boabele de fasole sunt fierte deja , eu folosesc niste boabe de fasole crude de vara pe care le cumpar congelate si care se fac in 5-8 minute ) . 

Spanacul se spala, stoarce si se pune intr-o sita in aburi , in cateva minute este gata, peste el punem in aburi si rafurile de sparanghel pentru un minut nu mai mult pentru ca apoi le sotam la tigaie. 

Cand tonul este aproape facut in aceasi tigaie punem varfurile de sparanhel si crevetii , cat sa ii sotam pret de un minut sa prinda putina culoare

Montajul este simplu desi pare complicat :) intr-un inel de inox de montaj, se pune un strat de spanac apoi legumele si la final adaugam un caapc de spanac. Se aseaza pe farfurie bucatile de ton, crevetii si sparanghelul , apoi decoram dupa gust si imaginatie, eu am folosit putin hibiscus si niste flori comestibile. Chiar inainte de servire am asezonat cu un fir de ulei picant , nu ma pot abtine....

Va doresc pofta buna si spor la gatit sanatos si frumos! 

 

TIPS-URI

1

pensulati putin tonul cu ulie de masline ca sa nu se lipeasca de tava la prajit

2

puneti varfurile de sparanghel peste spanac in aburi, lasati un colt in tava pentru sotat crevetii si sparanghelul, incercati sa folositi un minim de material , este mai practic asa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ton la gratar cu legume si spanac in aburi 365980
retete culinare - Ton la gratar cu legume si spanac in aburi 365981
retete culinare - Ton la gratar cu legume si spanac in aburi 365982
retete culinare - Ton la gratar cu legume si spanac in aburi 365983
retete culinare - Ton la gratar cu legume si spanac in aburi 365984
retete culinare - Ton la gratar cu legume si spanac in aburi 365985
retete culinare - Ton la gratar cu legume si spanac in aburi 365986
retete culinare - Ton la gratar cu legume si spanac in aburi 365987

COMENTARII (20)

Rocsi 1

09.02.2015, 20:53

Chiar daca nu servesc asa ceva, imi place enorm cu ai aranjat totul

reisnaor_2006 1

29.03.2015, 18:11

Zebra 1

20.11.2015, 23:45

Am si eu o intrebare,anume, daca tonul e( sau ar trebui sa fie ,asa cum rezulta din titlu) preparat la gratar,atunci de ce se pune in tigaie si se prajeste? Preparat pe gratar e mai sanatos! Zebra.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55