Topchit

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2014 | 3705 vizualizari

 

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Reteta veche “Topchit” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

 

INGREDIENTE

 

  • 4-5 oua de casa
  • 200 gr cas
  • 200 gr urda
  • 2 linguri unt
  • codite de ceapa verde
  • sare
  • Malai Gold Maya
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Topchit:

 Ouale intregi se bat bine cu sare.

Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute. 

Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor.

Se lasa aproximativ 2-3 minute apoi se amesteca usor sfaramand cu furculita cuburile de branza.

Se lasa inca 2-3 minute pe foc, pe aragazul Heinner, pana ce se vede casul intinzindu-se in tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Topchit" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Pushaa 1

29.10.2014, 15:07

Bunica 1

05.11.2014, 09:20

Satios!

Xandrinne 1

10.11.2014, 06:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu carnati de bere si branza de burduf