Tort Alba ca Zapada

de Lorra in Torturi, 10 Iun 2013 | 1472 vizualizari

 

Sa ne indulcim putin !!!

 

INGREDIENTE

BLAT :

  • 9 oua
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

CREMA CACAO :

  • 3 oua
  • 150 gr. zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt

CREMA MASCARPONE :

  • 250 gr. mascarpone
  • 350 ml. frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alba ca Zapada:

BLAT : Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat. Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.

CREMA I : Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi amestecand pana se ingroasa, apoi se pune o lingura de cacao si se mai amesteca putin pana ce cacaoa se omogenizeaza. Se i-a de pe foc si se lasa la racit. Untul (la temp. camerei) se freaca pana se alifiaza bine apoi se pune cealalta lingura de cacao si crema racita intre timp.

CREMA II : Se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si cel vanilat. Frisca se bate tare si se amesteca cu crema rezultata din mascarpone si zahar. Se amesteca bine cu o spatula. Blatul l-am copt intr-un tuci pentru a-i da forma unei rochite.

Imbracati in pasta de zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Alba ca Zapada-0
Tort Alba ca Zapada-1

COMENTARII (27)

Lorra

Lorra 1

11.06.2013, 09:47

Dana

Alina26

Alina26 1

11.06.2013, 16:55

arata superb...Felicitari!!!!

Lorra

Lorra 1

11.06.2013, 22:14

Multumesc Alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!