Tort Amandina

de gugugh in Torturi, 27 Dec 2010 | 4004 vizualizari

 

reteta o am de pe blogul lui edith frincu,am modificat cate ceva la reteta de baza dar o recomand cu mare placere , este un tort delicios iar decoratiunile sunt facute de mine sunt primele asa ca nu sunt perfecte, insa celor mici invitati la masa de craciun le.a placut ff mult si nu numai lor... si celor mari, asa ca va pun si reteta pt cei interesati

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa (eu nu am mai pus)
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao neagra (2 linguri )
  • 8 linguri faina
  • esenta rom
  • Crema: 
  • 3 galbenusuri (eu am pus 4)
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao neagra
  • esenta rom
  • Siropul:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar (eu am pus doar 150 g)
  • 2 plicuri capucino de ciocolata (eu am pus 4)
  • esenta rom
  • Glazura: 
  • 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie)
  • 150 g smantana lichida pt frisca

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blatul: Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana devin tari.
Apoi adaugam apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.

Apoi se adauga cate putin din faina amestecata cu cacao, omogenizand amestecul punem si putina esnta de rom.
Turnam aluatul intr-o tava nu foarte mare, unsa cu ulei si tapetata cu faina,
iar pe fundul ei punem si hartie de copt. eu am copt intr.o tava dreptunghiulara , putin mai mica ca cea de aragaz. Se coace in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun pe baie de abur pana devine o crema albicioasa si consistenta. Untul se tine la temperatura camerei si se freaca bine. se omogenizeaza cu crema de galbenusuri racite si adaugam cacaoa si esenta de rom.

Siropul: Caramelizam zaharul putin si adaugma apa lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul caramelizat, adaugam apoi plicurile de capucino si amestecam cu un tel . lasam la racit si paoi punem sie senta de rom.

Glazura: Punem smantana lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),apoi adaugam ciocolata rupta cubuletesi amestecam sa se topeasca toata ciocolata si sa se omogenizeze.

Asamblare: blatul se taie in doua il insiropam bine punem strat de crema , apoi iar blat insiropat si glazuram.

dam la rece si ornam apoi dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

eu am pus si un strat de frisca dupa ce am pus crema si am imbracat totul cu frisca , a iesit delicios

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Amandina 73372
retete culinare - Tort Amandina 73374
retete culinare - Tort Amandina 73375
retete culinare - Tort Amandina 73376

COMENTARII (16)

Rux 1

28.12.2010, 20:45

cu drag

Elena_25 1

21.04.2011, 20:02

Reteta mea preferata de tort Amandina,am facut-o si de Craciun si o voi face iar acum de Paste.Multumesc!!!

gugugh 1

01.05.2011, 18:40

cu mare drag elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21