TORT AMANDINA

de ela in Torturi, 5 Ian 2010 | 4866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 125gr faina
  • 100gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • pt sirop:
  • 250ml apa
  • 200gr zahar
  • 1 esenta rom
  • pt glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 50gr unt
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT AMANDINA:

BLAT:se separa galbenusurile de albusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul,un praf de sare si esenta de rom pana se topeste zaharul.se mixeaza albusurile cu un praf de sare.Se toarna spuma peste galbenusuri si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se toarna faina in ploaie,amestecand de jos in sus,sa nu se lase compozitia.Se unge o forma decupata la mijoc si se tapeteaza cu faina in care se rastoarna compozitia.Se da la cuptor intre 10 si 20min,in functie de cum coace fiecare cuptor.Se scoate si se lasa la racit.


SIROP:apa si zaharul se fierb pana se ingroasa putin,es ia de pe foc si se pune esenta de rom.Se taie blatul in 8parti egale,apoi fiecare parte in doua,se insiropeaza fiecare pe ambele parti,cat mai mult.


GLAZURA:se pune pe foc zaharul pudra,cacaoa si apa si se amesteca pana se incalzeste putin compozitia.Se ia de pe foc se pune untul si se amesteca pana se topeste untul,api se pune esenta.


Se inmoaie capacul fiecarei prajiturele in glazura.Pe baza fiecarei prajituri se pun doua linguri de frisca batuta cu un intaritor de frisca[750gr frisca],se pune capacul glazurat si se spriteaza cu frisca.Prajiturelele se pun in cerc pe un platu rotund,in forma de tort

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - TORT AMANDINA 13177
retete culinare - TORT AMANDINA 13179
retete culinare - TORT AMANDINA 13189
retete culinare - TORT AMANDINA 13191

COMENTARII (16)

madi_marin 1

04.03.2010, 10:19

stiam ca e fondant dar cum se face ca la ei....cica la Carrefour il cumpara la galeata fondantul si e alb, apoi il coloreaza ei pentru diferite prajituri....

madi_marin 1

04.03.2010, 10:20

Miha, de unde ai luat fondantul? si e ca ala ,,original,,?

Cris2711 1

02.03.2011, 18:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!