Tort Amaretto cu ciocolată

de elucubratiiculinare in Torturi, 5 Ian 2013 | 4478 vizualizari

 

La multi ani Bucatarasi!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 50 g unt,
  • 200 g zahăr pudră,
  • 3 ouă,
  • 200 g smântână,
  • 175 g făină,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingură praf de copt,
  • 1/2 linguriță sare.

Sirop:

  • 300 ml apă,
  • 150 g zahăr,
  • 40 ml Amaretto.

Cremă:

  • 200 g frișcă lichidă,
  • 200 g ciocolată neagră,
  • 200 g unt,
  • 200 g zahăr pudră,
  • 40 ml Amaretto.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amaretto cu ciocolată:

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră până se transformă în spumă. Adăugăm ouăle - la temperatura camerei, unul câte unul și batem bine cu mixerul. Adăugăm smântâna și batem în continuare până la omogenizare. Într-un castron cernem făina cu cacao, praf de copt și sarea, după care se adaugă în ploaie la celelalate ingrediente și se amestecă bine cu o lingură până la omogenizare. Compoziția se pune într-o tavă de tort rotundă cu pereți detașabili unsă cu unt. Se coace la 180 grade C, în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 minute. Se verifică cu o scobitoare - se introduce scobitoarea în mijlocul tortului, iar dacă aceasta iese curată, atunci tortul este copt. Se lasă să se răcească în tavă.

Până la răcirea blatului se pregătește siropul. Într-o crăticioară se toarnă apa și se adaugă zahărul. Se pune la foc potrivit și se amestecă până la dizolvarea zahărului. Se lasă să clocotească 4-5 minute, adăugăm Amaretto și oprim focul, apoi se lasă la răcit.

Se trece la prepararea cremei. Se pune frișca lichidă într-o crăticioară și se adaugă ciocolata neagră ( de preferat de minim 50 % cacao) ruptă în bucățele. Această crăticioară se pune în bain-marie să se topească bine ciocolata, amestecând constant. Când s-a topit toată ciocolata, se scoate crăticioara din bain-marie și se lasă la răcit. Între timp se freacă bine untul (scos cu cel puțin o oră înainte la temperatura camerei) cu zahărul pudră. Adăugăm ciocolata topită și răcită, Amaretto și amestecăm bine până la omogenizare.

Blatul se taie în două, siropul se împarte în două. Pe un platou, punem o parte de blat, se însiropează și se unge cu 1/3 din cremă. Se aranjează cealaltă parte de blat, se însiropează și se ornează cu restul de cremă și pe laterale. Se dă la rece pentru o ora, apoi se decorează cu fulgi de migdale. Se mai dă la rece pentru alte 2 ore sau cel mai bine peste noapte.

Poftă bună!

 

COMENTARII (22)

ANNA_46

ANNA_46 1

06.01.2013, 11:44

Mmm....super delicioasa

adry88

adry88 1

06.01.2013, 13:22

delicios

mena29

mena29 1

07.01.2013, 21:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!