Tort Anca

de ancutsa in Torturi, 12 Sep 2016 | 701 vizualizari

 

Acum cateva zile, am pregatit pentru onomastica mea un tort cu ness, invelit in ciocolata si frisca.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua;
  • 4 linguri de zahar;
  • 6 linguri de faina;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • o ceasca ulei;
  • o lingurita de ness;
  • pentru crema de vanilie si ness:
  • 3 galbenusuri;
  • 350 ml lapte;
  • 3 linguri zahar;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • o pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • O lingurita ness;
  • In plus: o lingurita cafea, cateva patratele de ciocolata neagra-pentru crema de ciocolata si cafea;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingura coaja de portocala la borcan;
  • Esenta de rom dupa gust;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida;
  • 100 g ciocolata neagra;
  • 1 lingura lapte;
  • Flori colorate de zahar;
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anca:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina amestecand bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor cam 35 de minute.

Siropul:

Se face un sirop din apa cu zahar. Puteti adauga ce arome sau esente doriti. Eu am pus si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, iar dupa ce am dat ibricul de pe foc, am adauga si esenta de rom.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.

Pentru cele 2 creme: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald, se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.

Acum, separam crema in 2 vase, pentru a obtine cele 2 creme: una alba in care punem o lingurita cu ness, iar in cealalta cateva patratele de ciocolata si o lingurita de cafea si amestecam repede pentru a se topi ciocolata.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa.  

Se umple tortul cu crema de vanilie, pastrand 2 linguri si pentru decor, se adauga blatul de mijloc, apoi crema de ciocolata, apoi capacul tortului. Se imbraca tortul in crema de vanilie insa numai lateralele.

Pentru glazura de ciocolata: se incalzeste putin lapte intr-un ibric sau la chocolate fondue, se indeparteaza vasul de foc, se pun cateva patratele de ciocolata si se amesteca bine pana se topesc. Se toarna glazura pe capacul tortului.

Se orneaza cu frisca si flori colorate de zahar. Se rade putina ciocolata pentru o tusa finala.

Se da la rece inainte de servire.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/tort-anca.html

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Anca-0
Tort Anca-1
Tort Anca-2
Tort Anca-3
Tort Anca-4
Tort Anca-5
Tort Anca-6
Tort Anca-7
Tort Anca-8
Tort Anca-9

COMENTARII (12)

ancutsa

ancutsa 1

14.09.2016, 15:21

Bianca,

ancutsa

ancutsa 1

14.09.2016, 15:22

Rocsi, daaa, a fost tare bun! :">

ancutsa

ancutsa 1

14.09.2016, 15:22

Multumesc frumos, Merisor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!