Tort aniversar

de ana in Torturi, 2 Sep 2010 | 5712 vizualizari

 

Il postez cu mare intarziere....timpul acesta ne preseaza.Este tortul pregatit pentru aniversarea mea si a fetelor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru tortul de capsuni:
  • Blat:
  • 4 oua 
  • 90 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 120 gr zahar
  • Pentru crema
  • 250 ml frisca
  • 300 gr capsuni
  • 1,1/2 plicuri gelatina
  • Sirop:
  • 200 gr miere
  • 300 ml apa
  • Pentru tortul de ciocolata:
  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 180 gr zahar
  • 200 gr visine
  • Pentru sirop:
  • zeama de la compotul de visine.
  • Pentru crema:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 60 gr cacao
  • 200 gr unt.
  • Decor:
  • 500 ml frisca
  • 100 gr visine
  • Pentru bezele:
  • 1 albus 
  • 3 linguri de zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Tortul de capsuni l-am pregatit intr-o forma mai micuta.

Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao .

Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).

Crema :

Capsunile le taiem cubulete .Frisca o batem spuma .Separat in 50 ml de apa inmuiem  gelatina si o dam 2 secunde la microunde ,nu mai mult sa nu fiarba. Incorporam capsunile cu frisca  apoi gelatina si o dam la rece pana incepe sa se lege.

Pregatim siropul:Clocotim apa o dam deoparte si adaugam mierea amestecand pana se dizolva.

Blatul il taiem in 3 discuri si le insiropam ,apoi intindem intre ele crema.

Tortul de ciocolata:

Blatul:

Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao .  Coacem la foc mediu. Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).

Crema:

Intr-o cratita punem ciocolata si galbenusurile la abur si amestecam energic pana se topeste ciocolata.Apoi o dam sa se raceasca foarte bine

Separat untul il frecam cu zaharul  si il incorporam in crema de mai sus.Apoi adaugam bucatele de visine.(merg si intregi daca sunt mai mici,fara sambure binenteles)

Blatul il taiem in 3 si il insiropam.Asamblam  si dam la rece .

Dupa ce ambele torturi s-au inchegat bine ,le asamblam si pe ele.

In blatul cel mare am infipt circular bete de frigarui taiate (dupa ce am masurat ce distanta las)Apoi am pus tortul de capsuni care era asamblat pe un carton rezistent.

Am ornat cu frisca ,bezele si visine.Nu mi-a iesit foarte bine ...ca le-am lasat pe toate in ultima clipa si graba strica treaba.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar 48933
retete culinare - Tort aniversar 48934
retete culinare - Tort aniversar 48935
retete culinare - Tort aniversar 48936
retete culinare - Tort aniversar 48937
retete culinare - Tort aniversar 48938
retete culinare - Tort aniversar 48939
retete culinare - Tort aniversar 48940

COMENTARII (25)

Rocsi 1

09.09.2010, 12:01

la multi ani de ziua numelui din partea mea si a lui ionix////te pupam

ana 1

10.09.2010, 11:34

Miha multumesc frumos@Rocsi ,Ionix multumesc din suflet!

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:08

frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D