Tort aniversar

de laura_n in Torturi, 14 Feb 2013 | 4536 vizualizari

 

Acest tort a fost facut pentru o doamna care a implinit o frumoasa varsta. Ma bucur ca i-a placut si la gust si ca aspect. Imi pare rau ca nu am si poza cu sectiunea, sper sa o primesc ;)

 

INGREDIENTE

blat

  • 8 oua
  • 8 lg apa
  • 16 lg faina
  • 16 lg zahar brut
  • 1 praf colorant rosu

crema

  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr crema branza
  • 200 gr ciocolata alba
  • 1 kg capsuni proaspete
  • 1 cutie compot capsuni
  • 1 cutie compot zmeura
  • smantana grasa pt frisca
  • 6 lg zahar pudra

pt ornat

  • fulgi de cioco alba
  • ornamente zahar
  • praline cu visine confiate
  • folii ciocolata
  • topping capsuni
  • jeleuri capsuni
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Albusurile cu apa se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.

Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.

Ciocolata alba se topeste. 

Crema de branza se amesteca cu mascarpone si cu ciocolata alba. Se da la frigider cat timp se coace blatul. Daca preferati, se poate adauga si zahar pudra, dar a iesit destul de dulce.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie in trei straturi, se insiropeaza fiecare strat cu zeama din compot, se umple cu cate un strat generos de crema, un strat de capsuni feliate. Dupa ce am asamblat tortul, se da la frigider, timp in care pregatim frisca.

Smantana se bate bine cu mixerul, preferabil intr-un vas de inox, apoi se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza un pic. Gustam, daca mai trebuie, mai adaugam zahar pudra.

Tortul se imbraca in frisca, se niveleaza usor, si se orneaza cu fulgii de cioco alba si cu praline si jeleuri. Deasupra se orneaza cu jeleu de capsuni.

 In mijloc, am ornat cu un crin rosu din pasta de zahar.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar 204503
retete culinare - Tort aniversar 204504
retete culinare - Tort aniversar 204505
retete culinare - Tort aniversar 204506
retete culinare - Tort aniversar 204507
retete culinare - Tort aniversar 204508
retete culinare - Tort aniversar 204509
retete culinare - Tort aniversar 204510

COMENTARII (42)

Sidy 1

16.02.2013, 08:05

Superb !!! Cum sa nu-ti placa o asemenea minunatie ???

laura_n 1

16.02.2013, 11:52

va multumesc mult

sebirizescu 1

17.02.2013, 23:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L