Tort aniversar

de ela in Torturi, 12 Feb 2014 | 3065 vizualizari

 

daca tot a fost ziua mea,am facut DOUA torturi,asa,ca sa nu ma dezmint,fetele de pe site stiu despre ce vorbesc )))))....acesta este unul dintre ele

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10oua
  • 10linguri zahar(eu am pus 5 zahar brun si 5 linguri zahar alb)
  • 10linguri faina
  • 2linguri praf de budinca
  • 70gr amidon alimentar
  • 1plic praf de copt
  • 2linguri cacao(eu am pus una si nu a iesit prea colorat)
  • 1plic zahar vanilat(cu aroma de rom,am pus eu)
  • 2prafuri sare
  • CREMA:
  • 250gr crema mascarpone
  • 200ml frisca lichida
  • 1conserva mica compot mandarine(sau alte fructe)
  • 1plic intaritor de frisca
  • 150gr zahar pudra
  • GLAZURA:
  • 100gr ciocolata
  • 50gr unt
  • 50ml frisca lichida
  • 50ml lichior de oua(sau altfel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Punem la scurs fructele din compot intr-o sita.

Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata,amidonul si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare  pana se intaresc, apoi incorporam treptat  5linguri zahar si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata.

Galbenusurile le frecam cu celalalte linguri de zahar si un praf de sare,pana se albesc.Incorporam in crema de galbenusuri vreo 7linguri de albusuri batute,omogenizam bine,apoi adugam amestecul de faina,amestecam incet de jos in sus,iar la final adaugam restul de spuma de albusuri si omogenizam bine compozitia.

Tapetam o forma de tort de 28cm sau de 26 cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se coace blatul.Facem testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca treptat,inca cateva minute in cuptor,apoi il scoatem.Taiem in doua cand s-a racit.

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra cateva clipe.Separat mixam frisca cu intaritorul,apoi incorporam crema mascarpone si mai batem cateva clipe(nu mult ca stricam crema mascarpone)Adaugam si fructele si amestecam usor.

Insiropam blatul de jos,adaugam crema,apoi punem din nou foaia de blat,

Topim ciocolata cu untul,lichiorul si frisca si glazuram tortul.Ornam dupa gust.

 

TIPS-URI

1

daca faceti blatul in forma mai mic sau iese mai inalt,taiati in trei si puneti mai multa frisca in crema

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar 297720
retete culinare - Tort aniversar 297723
retete culinare - Tort aniversar 297724
retete culinare - Tort aniversar 297725
retete culinare - Tort aniversar 297726
retete culinare - Tort aniversar 297727
retete culinare - Tort aniversar 297728
retete culinare - Tort aniversar 297729
retete culinare - Tort aniversar 297730
retete culinare - Tort aniversar 297731
retete culinare - Tort aniversar 297732
retete culinare - Tort aniversar 297733
retete culinare - Tort aniversar 297734
retete culinare - Tort aniversar 297735
retete culinare - Tort aniversar 297736
retete culinare - Tort aniversar 297737
retete culinare - Tort aniversar 297738
retete culinare - Tort aniversar 297739
retete culinare - Tort aniversar 297740
retete culinare - Tort aniversar 297741
retete culinare - Tort aniversar 297742
retete culinare - Tort aniversar 297743
retete culinare - Tort aniversar 297744

COMENTARII (30)

laura_n 1

13.02.2014, 21:26

apetisant rau de tot! muaaah! muaaah de doua ori! )

anca_rm 1

14.02.2014, 10:41

frumos tort tu Ela

ela 1

14.02.2014, 10:51

a fost si tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L