Tort aniversar cu crema de ness

de babi5 in Torturi, 18 Oct 2014 | 4524 vizualizari

 

Pentru ca maine schimb prefixul si vin copiii la masa, printre alte bunatati am facut si un tort, care imi place tare mult si nu l-am mai facut tare, tare demult. Este super bun si-l recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 10 oua
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1/2 praf copt
  • 2 zahar vaniliat
  • Pentru sirop
  • 100 gr zahar
  • 200 ml. apa
  • Pentru crema
  • 350 gr margarina Rama
  • 350 gr zahar
  • 6 pliculete ness Amigo
  • 7 oua
  • 2 zahar vaniliat
  • 30 gr fulgi ciocolata
  • Trandafirasi pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu crema de ness:

Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2 linguri ulei si zaharul ramas si mixam pana galbenusurile devin albicioase la culoare. Turnam peste albusuri si mixam cca 3 minute. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie cu o paleta amestecand usor, de jos in sus pana o incorporam bine. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi introducem tava in cuptorul incins la 180 grade, pentru 25-30 minute. Facem si testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si lasam sa se raceasca

Pentru crema: spargem ouale intregi, le mixam bine adaugand zaharul treptat si zaharul vaniliat. Le spargem intr-o oala fiindca o sa fierbem crema pe aburi. Cand incepe sa se ingroase, asa ca o smantana, adaugam nessul si mai lasam 5 minute sa fiarba si nessul sa se dizolve bine. O punem deoparte si lasam sa se raceasca. Punem Rama intr-un castron si o mixam, apoi adaugam treptat cate o lingura din crema pana o terminam. Mixam bine pana crema devine spumoasa.

Pentru sirop: caramelizam zaharul si il dizolvam cu apa, apoi lasam sa se raceasca.

Apoi incepem asamblarea: taiem blatul in jumatate, apoi fiecare jumatate in doua, obtinanand astfel patru bucati. Punem prima bucata pe tava, apoi insiropam, punem crema, apoi iarasi blat, sirop, crema, pana terminam. Ornam tortul cu crema ramasa si fulgi de ciocolata, apoi punem ca decor trandafirasi. Lasam la rece pentru 1-2 ore apoi se poate servi.

Este un tort tare bun si il recomand cu drag. Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Aceasta crema se poate face si cu ciocolata si cu lamaie

2

Este o crema fiarta extrem de buna, nu este gretoasa deloc si se poate pastra mai mult timp

RETETA IN IMAGINI

Tort aniversar cu crema de ness-0
Tort aniversar cu crema de ness-1
Tort aniversar cu crema de ness-2
Tort aniversar cu crema de ness-3
Tort aniversar cu crema de ness-4
Tort aniversar cu crema de ness-5
Tort aniversar cu crema de ness-6
Tort aniversar cu crema de ness-7
Tort aniversar cu crema de ness-8
Tort aniversar cu crema de ness-9
Tort aniversar cu crema de ness-10
Tort aniversar cu crema de ness-11
Tort aniversar cu crema de ness-12
Tort aniversar cu crema de ness-13
Tort aniversar cu crema de ness-14
Tort aniversar cu crema de ness-15
Tort aniversar cu crema de ness-16
Tort aniversar cu crema de ness-17
Tort aniversar cu crema de ness-18

COMENTARII (54)

babi5

babi5 1

22.10.2014, 17:19

Multumesc Ela draga

RODISOC

RODISOC 1

23.10.2014, 17:29

ce dimensiuni are tava!!!

babi5

babi5 1

23.10.2014, 18:54

Tava 45/40 cm.Rodisoc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!