Tort aniversar cu fructe.

de Andreea Baraboi in Torturi, 20 Mai 2015 | 1318 vizualizari

 

Cum maine am in familie 5 sarbatoriti Constantin si Elena si desigur destui invitati cum sa lipseasca traditionalul tort pe langa celelalte pregatiri.,
Cum la noi in familie numele Constantin e traditie si care desigur va continua tin sa le urez tururor sarbatoritilor un calduros la multi ani si indeplinirea tuturor dorintelor... In special sotului meu, mamei mele, socrului meu, bunicii, verisoarei!!
Va urez o zi de sarbatoare imbelsugata si plina de soare si multe zambete !!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 510 g faina
  • 510 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 prafuri copt
  • un varf de sare
  • 1kg frisca lichida
  • 1 borcan piersici insiropate
  • 2 lingurite colorant alimentar
  • floricelele sunt din foaie de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu fructe.:

Blatul.

In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se  bat pana ce acesta si-a  dublat volumul, Incepem sa adaugam faina  si reducev viteza mixerului la  cea mai mica si turnam faina treptat.

Adaugam cele 100 ml apa si   mixam usor si spre final se adauga prafurile de copt se  mixeaza  bine pt a se incorpora in compozitie.

Intr-o tava unsa cu unt am adaugat compozitia si am dat-o la cuptor preincalzit pt 40 min. la foc potrivit 160 grade.

Obisnuiesc sa  fac blatul cu o zi inainte pt a-l putea taia  mai bine.

Taiem blatul in 3  straturi .

Lasam la scurs piersicile care le-am  taiat cubulete.

Frisca o pune in bolul de la mixer si o  batem  pana ce aceasta se intareste. Pentru inceput batem numai 500 ml frisca.

Asamblam  primul strat de tort care il insiropam cu siropul de la  piersici peste care adaugam frisca  si peste  ea   jumatate din  piersicile taiate cubulete, asezam al doilea strat pe  care ne apasam putin si procedam la fel la ca la primul strat.

Pe ultimul strat il insiropam si ne apasam putin si  cu frisca ramasa  ornam  suprafata cat si bordurile.

Cu cele 500 ml  de frisca o  adaugam in bolul de la mixer si o batem  si  cele 2 lingurite de colorant  albasttru pana ce aceasta se intareste.

Cu ajutorul posului  bordurile le-am ornat cu stelute din frisca  si ornamentele le-am  cumparat acestea sunt din foaie de napolitana.

Scrisul  care nu mi-a   reusit asa bine l-am facut din ciocolata neagra.

 

 

 

TIPS-URI

1

Cand blatul este la cuptor este bine sa nu se deschida usa cuptorului cel putin in primele 30 minute.

2

Iar ca frisca sa se intareasca bine am pus paleta de la mixer in congelator pt 5 min. si desigur si frisca.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar cu fructe. 381850
retete culinare - Tort aniversar cu fructe. 381851
retete culinare - Tort aniversar cu fructe. 381852
retete culinare - Tort aniversar cu fructe. 381853
retete culinare - Tort aniversar cu fructe. 381854

COMENTARII (13)

Rocsi 1

20.05.2015, 20:17

La multi ani pentru toti sarbatoritii din familia ta!

Gherca Daniela 1

20.05.2015, 21:13

Bun tortul!

dantes 1

24.05.2015, 06:11

Frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!