Tort cu frisca

de gaby_gabytza in Torturi, 26 Feb 2013 | 1219 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat

  • 7 oua
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml compot cirese
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 400 g faina
  • 100 ml ulei

crema

  • 400 g smantana
  • 220 g zahar
  • esenta rom

decor

  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

 

Blat-Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile spuma cu plicurile de zahar vanilat si esenta.Galbenusurile amestecate bine cu zaharul pana se formeaza o crema, le rasturnam peste albusuri.Adaugam cacaoa si compotul de visine.Dupa, adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam uleiul.Rasturnam compozitia intr-o tava (cu inel detasabil)tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. 

Crema-Mixam smantana cu zaharul pana devine frisca iar la sfarsit adaugam esenta de rom.

Taiem blatul in 2 felii si insiropam prima felie cu cateva linguri de compot, adaugam frisca si deasupra punem a 2-a felie si insiropam iar cu compot de cirese.Dam la frigider o ora.Scoatem tortul si ii adaugam deasupra plicul de tort gelee pregatit conform instructiunilor de pe plic.Dam iar 2 ore la frigider

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu frisca-0
Tort cu frisca-1
Tort cu frisca-2

COMENTARII (18)

Rocsi

Rocsi 1

26.02.2013, 21:07

Bunnnn

Lau

Lau 1

26.02.2013, 21:11

delicios

Zamfira

Zamfira 1

26.02.2013, 21:19

un tort delicios si frumos!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!