Tort aperitiv cu cremă de brânză, ardei și verdeață

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2013 | 5614 vizualizari

 

O nouă variantă a rețetei anului 2012, secțiunea aperitive. Vio_dreams mulțumesc încă odată pentru inspirație! Vă spun doar că, a avut un succes senzațional! Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • pâine rotundă 3 felii mari de cca. 5 cm,

Crema de brânză cu verdeţuri:

  • cremă de brânză 200 g.,
  • unt 100 g.,
  • smântână 50 g.,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • pătrunjel verde 1 legătură,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • piper alb proaspăt măcinat, sare iodată.

Crema de brânză cu ardei:

  • cremă de brânză 200 g.,
  • unt 100 g.,
  • smântână 50 g.,
  • ardei gras roşu 1 bucată,
  • boia de ardei dulce, sare iodată,

Pentru decor:

  • cremă de brânză 100 g.,
  • parizer cu ardei 300 g.,
  • măsline verzi umplute cu ardei kapia 100 g.,
  • Pătrunjel proaspăt,
  • Ardei roșu.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu cremă de brânză, ardei și verdeață:

Prepararea cremei de brânză cu verdeţuri:

Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Se toacă mărunt verdeţurile, se adăugă peste cremă de brânză, se asezonează cu sare şi piper alb, amestecându-se uțor, până se înglobează toate ingredientele. Atenţie nu se păstrează la frigider ci la temperatura camerei.

Prepararea cremei de brânză cu ardei:

Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Ardeiul se taie cubulețe, se adaugă la amestecul de brânză, se asezonează de sare, piper și boia dulce sau iute de ardei, amestecându-se ușor până se omogenizează toate ingredientele.

Pentru asamblarea tortului, se pune pe platou prima felie de pâine, se unge cu crema de brânză cu verdețuri, se pune al doilea blat de pâine, se pune crema brânză cu ardei, se acoperă cu al treilea blat de pâine. Tortul se unge cu cremă de brânză cu verdețuri și  se îmbracă cu felii de parizer cu ardei, rondele de măsline verzi umplute cu ardei, frunze de pătrunjel și feliuțe de ardei, după gustul și inspirația fiecăruia. La baza tortului se așează frunze de pătrunjel și măsline verzi. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu cremă de brânză, ardei și verdeață" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

vio_dreams 1

10.03.2013, 13:08

ma bucur ca ti-a placut, arata super!!!
cu ocazia asta mi-am si amintit ca nu am pus reteta pe site

Panacris 1

10.03.2013, 15:23

Vio

AnyCostescu 1

21.03.2013, 11:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bulete de branza de Napolact