Tort Batman

de Lau in Dulciuri, 23 Iun 2013 | 1042 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 8 oua
  • 1 cana de ulei
  • 4 cani de faina
  • 2 cani de lapte
  • 2 cani de zahar
  • 2 praf de copt
  • esenta de rom
  • 6-7 linguri de cacao

Crema

  • 6 piersici mari
  • 500 ml frisca

Decor

  • 500 ml frisca
  • 1 ciocolata amaruie
  • colorant albastru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Batman:

Blat-Mixam albusurile cu un praf de sare,dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,

Separat mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o crema,adaugam laptele si il amestecam,

Adaugam galbenusurile peste albusuri si cu o lingura amestecam usor,

Adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao si omogenizam cu o lingura de lemn cu miscari usoare,

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,(la foc mediu spre mic)

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 3,

Crema-piersicile le spalam bine si le curatam de pielita,dupa care le pisam cu blenderul,dam la frigider pana mixam frisca,

Mixam frisca bine dupa care adaugam sosul de pierci si omogenizam cu o lingura,

Decor-topim ciocolata cu 100 ml de frisca,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam,

Mixam si restul de frisca dupa care adaugam 1/3 din frisca peste crema de ciocolata si omogenizam

In restul de frisca adaugam colorant albastru sau putem lasa asa

Asamblarea-Asezam prima foaie, o insiropam-adaugam 1/2 din crema,a 2 foaie-insiropam-restul de crema din care am oprit -3 linguri,a 3 foaie -insiropam-o ungem cu putina frisca ca sa se observe forma care vrem sa o facem.

Cu crema de ciocolata am facut pelerina,cu crema care am oprit am facut fata,cu frisca alba ochii,

Si am decorat cu frisca albastra si crema de ciocolata pe margini,

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Batman 238847
retete culinare - Tort Batman 238849
retete culinare - Tort Batman 238850
retete culinare - Tort Batman 238851
retete culinare - Tort Batman 238852
retete culinare - Tort Batman 238853
retete culinare - Tort Batman 238856
retete culinare - Tort Batman 238857
retete culinare - Tort Batman 238858

COMENTARII (20)

Lau 1

23.06.2013, 22:36

Asae buni

diaconta 1

23.06.2013, 22:41

Lau 1

24.06.2013, 11:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21