Tort cuib de pasari

de laura_n in Torturi, 9 Iun 2016 | 618 vizualizari

 

Un tort pe placul piticilor! 

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 9 oua de gaina
  • 8 lg zahar brut
  • 3 lg cacao
  • 3 lg migdale macinate
  • 7 lg faina
  • 1 plic praf copt
  • un praf sare
  • 9 lg ulei floarea soarelui
  • crema
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 300 gr smantana grasa
  • 50 gr unt
  • 300 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 50 ml lapte dulce
  • sirop
  • 500 ml apa
  • 6 lg zahar brut
  • rom
  • 2 lg cacao
  • ornat
  • bomboane colorate
  • sticksuri ciocolata cu menta
  • ornamente cacao
  • ciocolata neagra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cuib de pasari:

Mai intai pregatim blatul. Ar fi de ajutor sa lasam o ora minim ingredientele la temperatura camerei.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pudreaza cu un praf de sare. Albusurile se bat spuma pana capata consistenta si devin albe, apoi se incorporeaza mixand continuu, zaharul.

Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si pudra de migdale. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incoporeaza in spuma de albusuri. Se adauga si mixul de faina si se omogenizeaza compozitia.

Se pregateste o forma rotunda de copt (diametru 26 cm), prevazuta cu hartie de copt. Se preincalzeste cuptorul.

Se toarna compozitia in forma de copt, apoi se scutura de cateva ori de blatul mesei, astfel bulele de aer formate se sparg. Se pune blatul la copt, in cuptorul preincalzit, timp de o ora, la 170 grade. Se scoate apoi, se lasa la temperat.

Separat, se amesteca 500 ml apa cu 6 lg zahar brut si putin rom. Se lasa 10 minute, apoi se adauga cacaoa si se pune la fiert, pana scade putin si se formeaza un sirop parfumat si dulce. Se lasa la temperat.

Se pregateste o baie de aburi. Se pune la incalzit 300 gr smantana cu 300 gr ciocolata cu lapte. Se amesteca continuu pana se topeste si se omogenizeaza compozitia. Se adauga un cub de unt si se incorporeaza. Se ia crema de pe baia de aburi si se lasa la temperat.

Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi. Branza mascarpone se desface cu lapte dulce, apoi se incorporeaza si ciocolata alba. Se adauga putin rom in crema.

Blatul racit bine se taie in trei straturi egale. Primul strat de blat se decupeaza in mijloc, lasand un cerc cu diametrul de aproximativ 10 cm.

Se pastreaza forma in care s-a copt blatul. Se asaza o hartie de copt, un strat de blat care se insiropeaza cu mult sirop. Se asaza crema de ciocolata (din care se opreste o cana), se asaza alt strat de blat, se insiropeaza la fel, destul de mult. Urmeaza un strat de crema alba, apoi ultimul strat decupat, insiropat. Se imbraca cu restul de crema si se da la rece cateva ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.

Se scoate de la rece, se orneaza in mijloc, unde s-a decupat discul de blat, se asaza bomboanele colorate, se bordureaza cu "crengute" din sticksuri de ciocolata, se presara ornamente de ciocolata. Se da la rece pana la servire.

Este un tort destul de mare, extrem de savuros si insiropat. Piticii mei au savurat cu pofta din el!

Sa va fie de folos reteta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cuib de pasari 446232
retete culinare - Tort cuib de pasari 446233
retete culinare - Tort cuib de pasari 446234
retete culinare - Tort cuib de pasari 446235

COMENTARII (25)

Rocsi 1

09.06.2016, 21:02

Uite cine are pasarele

diaconta 1

09.06.2016, 22:34

se poate manca?

Gherca Daniela 1

10.06.2016, 08:23

frumos si bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L