Tort caramel

de Oana in Torturi, 30 Ian 2010 | 5324 vizualizari

 

By Leoflori
Tortuletul l-am facut de ziua lui Cata, abia acum am regasit pozele :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • 100 gr faina
  • 2 plicuri budinca de caramel (Dr.Oetker)
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema :
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon
  • 10 gr gelatina ( 1 pliculet gelatina granule)
  • Glazura :
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri frisca lichida
  • 100 g unt
  • Sirop :
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Se omogenizeaza cu o lingura de lemn si se pune aluatul intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mic, se face testul scobitorii, apoi se lasa la racit pe un gratar.

 

Crema: Se caramelizeaza zaharul la foc mic, atentie sa nu se arda! Se adauga laptele si se amesteca. Separat, se amesteca galbenusurile cu amidonul , se adauga siropul fierbinte de zahar peste galbenusuri, se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc si se adauga   gelatina inmuiata si dizolvata dinainte, dupainstructiunile de pe pachet. Dupa ce se raceste crema se amesteca cu frisca batuta si albusurile deasemenea batute spuma, adaugand crema de caramel treptat in frisca. Se da crema la frigider. 

Siropul : se topeste zaharul, se pune apa si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cand s-a racit insiropam blatul.

Se taie blatul in 3, se inropeaza, apoi se umple cu crema si se pregateste glazura.

Glazura : se caramelizeaza zaharul brunsi se incalzeste frisca lichida cu untul. Cand zaharul s-a caramelizat se toarna peste el frisca+untul fierbinti. Se omogenizeaza bine pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, iar cand se ingroasa putin se toarna peste tort.

Eu am ornat cu zmeura si betisoare de ciocolata.

 

Aici e tortul lui Flori :)

 

RETETA IN IMAGINI

Tort caramel-0
Tort caramel-1
Tort caramel-2

COMENTARII (27)

Oana

Oana 1

06.03.2010, 10:39

Roberta, am vazut in Carrefour si Cora, la casolete, erau proaspete, alaturi de afine, mure...chiar am luat data trecuta afine si le-am vazut

luminita20_2006

luminita20_2006 1

12.07.2010, 21:24

Oana am facut si eu tortul si pot sa sa zic ca sunt tare multumita de rezultat....

Oana

Oana 1

18.07.2010, 18:22

Lumi, ma bucur mult de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!