Tort caramel de ananas

de TVPaprika in Torturi, 19 Iun 2013 | 3086 vizualizari

 

O reteta delicioasa de Tort Caramel de ananas

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. ananas
  • 80 gr zahăr brun
  • 180 gr zahăr tos
  • 200 gr unt
  • 3 ouă
  • 150 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • zeama și coaja răzuită a unei lămâi
  • un pic de sare
  • înghețată de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel de ananas:

Topim 20-30 gr unt împreună cu 80 gr zahăr brun. O întindem uniform într-o formă de tort şi aşezăm feliile de ananas peste aceasta. Se freacă 180 gr unt cu 180 gr zahăr, până devine spumoasă, după care adăugăm cele 3 gălbenuşuri de ouă, coaja răzuită şi zeama de la lămâie.

În final încorporăm şi linguriţa de praf de copt amestecat cu 150 gr făină. Adăugăm un pic de sare la albuşurile de ouă, după care le batem până spuma devine tare şi o amestecăm cu grijă cu compoziţia de unt şi făină.

Toată această compoziţie o turnăm peste ananasul cu caramel, o egalizăm şi o coacem la 180 de grade aproximativ o oră. După ce s-a copt o răsturnăm pe un platou. La servire putem să-i mai adăugăm îngheţată de vanilie.

 

COMENTARII (9)

Ligia Bxl 1

22.06.2013, 20:33

tare bine arata

susu 1

27.06.2013, 13:57

de cand il am si pasta pe lista, sute de retete, nu stiu cand le dovedesc pe toate, arata rumen si frumos din cazua zaharului caramelizat

DIANA B 1

20.12.2013, 09:00

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm , placeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: