Tort Castel

de Bucataras in Torturi, 4 Mai 2009 | 8418 vizualizari

 

Reteta este primita de la Eugenia pentru concursul Bucatarasul copiilor

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema
  • 10 gr gelatina
  • 3 galbenusuri
  • 8 Lg de zahar
  • 200 ml zeama compot de ananas
  • Pentru crema 2
  • 25 gr cacao
  • 70 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Castel:

Blatul din 15 oua+15 linguri de zahar+15 linguri de faina+cca 2 pliculete de praf de copt+ esenta de vanilie la fiole.


Am batut 1 litru de frisca Hulala si am lasat-o deoparte.


Pentru Crema am dizolvat 10 gr de gelatina din plic de la dr..Q in 50 ml de apa rece.


Am batut 3 galbenusuri cu 8 linguri zahar+ 200 ml de zeama din compotul de ananas.


Am pus usor pe foc si dupa inchegarea usoara am luat de pe foc.


Dupa o usoara racire am adaugat gelatina.


Apoi, crema am impartit-o in doua si jumatate am lasat-o alba iar cealalta jumatate am facut-o de cacao cu un amestec facut pe foc din 70 g zahar ,6 linguri apa,25 g cacao


Conurile le-am facut din foaie de napolitana usor inmuiata intre doua prosoape ude.


Si am infipt betisoare de frigarui (cea mai buna idee) care au sustinut foarte bine conurile pe turnuri. In varf am asezat stegulete din kiwi sau ananas.


Pacat ca sectiunea am aruncat-o din PC si nu am cum sa v-o trimit.


A fost primul meu tort adevarat si fooooarte gustos. Am repetat reteta la Craciun dar nu am mai pozat tortul pentru ca nu mai avea aspectul primului (”arhitectura” a fost alta).


Am format crema din ½ din cantitatea de frisca + amestecul de mai sus racit usor.


 

COMENTARII (8)

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 13:16

ma lasi sa fiu printesa din castel

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:03

Valclaudia 1

19.05.2014, 20:10

ce dragut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI