Tort Ceas

de epurasha2bb in Torturi, 6 Mai 2010 | 2660 vizualizari

 

il puteti face de Revelion sau de ziua cuiva .Este delicios!

 

INGREDIENTE

  • -pt.blat:
  • 6 oua,
  • 350g faina,
  • 150 g zahar,
  • o ciocolata cu trufe topita la bain Marie,
  • 100 g unt,
  • 100 g cacao
  • .-2 creme:
  • crema 1 este crema de vanilie cu miez de nuca pisat:
  • o lingura sau doua de frisca,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 2 linguri zahar pudra,
  • 1 plic crema de vanilie
  • Dr Otker preparat cu 500 ml lapte rece
  • crema 2 este o crema de ciocolata cu trufe si rom de la Dr.Otker praparata cu 500 ml lapte rece la care adaugam:
  • 1 lingura de frisca si o fiola de esenta de rom.
  • -Pt.decor, pudra de cacao, stelute albe de zahar din comert, si frisca pt.scris ora 12.o cutie mica frisca Hulala
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ceas:

Se prepara cremele cu lapte rece si se pastreza la frigider pana ce preparam blatul.

Crema de vanilie de la Dr.Otker se imbogateste apoi cu miez de nuca si 2 linguri de frisca si 2 linguri zahar pudra.

Cea de ciocolata se pregateste batand cu mixerul continutul aplicului amestecat cu laptele rece si apoi se adauga esenta de rom si o lingura de frisca

.In felul acesta inmultim putin cremele si le aromatizam mai mult.


Blatul :Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si untul moale frecat spuma inainte.

Adaugam albusurile batute spuma tare si ciocolata neagra cu trufe topita la bain marie si racita un pic.

Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior.

Apoi ungem si tapetam tava cu faina si turnam copmozitia cu grija sa umplem tava uniform.

o bagam la cuptorul incins si lasam cam 30 de minute sa se coca.

Apoi nu scoatem brusc tava ci o lasam sa se raceasca putin cu usa cuptorului intredeschisa.

taiem blatul in doua si cand s-a racit bine,il insiropam si apoi incepem sa punem cremele

.Cu ajutorul unui pos facem cercuri concentrice din cele 2 creme alternand culorile, crema de vanilie cu miez de nuca si crema de ciocolata cu trufe si rom.

 asezam celalat blat.

Deasupra imbrcam cu crema de ciocolta cu trufe si rom in strat subtire.

Peste aceasta crema cernem prin strecuratoare pudra de cacao.

asezam pe margine stelute albe de zahar (se gasesc pungute in comert)

apoi cu un pos scriem 12 si desenam 2 limbi de ceas, una mare si una mica, pe cat posibil in dreptul orei 12.

Este un tort deosebit de gustos si foarte usor de facut.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Ceas 30379
retete culinare - Tort Ceas 30380
retete culinare - Tort Ceas 30381
retete culinare - Tort Ceas 30382
retete culinare - Tort Ceas 30383
retete culinare - Tort Ceas 30384
retete culinare - Tort Ceas 30385

COMENTARII (2)

Rocsi 1

06.05.2010, 19:50

mama ce bunatateeeeeeeee

epurasha2bb 1

07.05.2010, 08:23

afost foarte foarte bun! mersi rocsi!cum esti singurul vizitator iti dau o felie mare si iti mai dau si la pachet!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: