Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!

de housy in Torturi, 15 Feb 2011 | 5925 vizualizari

 

tortul nostru festiv la trecerea intre ani 2010-2011

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • - 4 oua
  • - 6 linguri zahar tos
  • - 1/2 l  lapte
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - jumate cana zahar.  
  • Pentru blat: 
  • - 3 oua
  • - 3 linguri faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 cubulet margarina
  • - 1 plic praf de copt.  
  • Pentru ornat: 
  • -  o frisca lichida hulala 200 ml  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!:

1. Jumatate de cana de zahar se caramelizeaza intr-o cratita si se roteste vasul, sa fie imbracati peretii, dupa care se lasa la racit. Atentie sa nu se inchida prea tare la culoare, pentru ca va fii amar.

2. Se bat la mixer ingredientele pentru crema, apoi se toarna in oala cu caramel tapetata.

3. Se pun in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20 min, cat sa se coaca pe jumate.

4. Se face un blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, ca pentru bezea, se adauga restul de  ingrediente: galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

5. Se scoate crema din cuptor, se toarna peste compozitia de blat si se da iar la cuptor pentru 30 min.

6. Se lasa la racit in vasul in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija pe un platou (prin rasturnare: se pune un platou deaspupra vasului si se rastoarna brusc).

7. Se orneaza cu frisca si diverse ornamente....dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone si capsuni