tort cu 2 creme

de luminita20_2006 in Torturi, 28 Ian 2010 | 2984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat pandispan:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri zahar
  • - parf de copt
  • - zahar vanilat Crema 1:
  • - 150 gr banza vaci
  • - 150 gr frisca
  • - 50 gr stafide
  • -150 gr zahar pudra
  • - esenta rom sau vanilie
  • - 1plic gelatina Crema 2
  • - 1 plic ness
  • - 300 gr unt
  • - 200 gr zahar pudra
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • Sirop: 1 borcan compot caise
  • Dedor ciocolata si frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort cu 2 creme:

Blat: se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie se contiua sa se bata pana ce devine o pasta alba lucioasa , se adauga galbenusurile, faina, paful de copt si zaharul vanilat. Se toarna tot intr-o tava si se da la cuptor 35 min.

 

Crema 1: se amesteca branza cu zaharul apoi se adauga frisca batuta . si stafidele care au stat in esenta de rom/vanilie.

 

Crema 2: untul moale se amesteca cu zaarul pana ce devine o spuma apoi se adauga ness si ciocolata topita pe baie de abur se amesteca totul bine.

 

Blatul racit se taie in doua si se insiropeaza cu compot. Se pune crema 2 apoi blat sirop si crema 1. Se imbraca in frisca si se orneaza cu ciocolata dupa bunul plac.

 

RETETA IN IMAGINI

tort cu 2 creme-0
tort cu 2 creme-1
tort cu 2 creme-2

COMENTARII (6)

Teo 1

28.01.2010, 21:58

ai pregatit 2 creme?atunci cum sa nu fie gustos?

luminita20_2006 1

29.01.2010, 13:50

a fost foarte bun

Pasiune pentru bucatarie 1

02.02.2010, 16:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04