Tort cu banane si ciocolata (de post)

de _Alina_ in Dulciuri, 12 Dec 2014 | 5162 vizualizari

 

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si catifelata iar blatul usor umed, o nebunie nu alta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 230g fainade grau
  • 150 g zahar
  • 45 g cacao
  • 350 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • Crema de banane (pt. interior):
  • 4 banane (450 g dupa ce au fost decojite)
  • 300 g ciocolata de post
  • 1 lgt ulei de palmier/floarea soarelui
  • 1 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 1 lgt scortisoara pudra
  • Crema exterior:
  • 1 banana (110 g decojita)
  • 70 g ciocolata de post
  • Decor:
  • 30 g ciocolata de post
  • 1 lgt ulei de palmier/floarea soarelui
  • 1 lgt miere/glucoza lichida
  • Pentru insiropat:
  • 20ml sirop de citrice
  • 60 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banane si ciocolata (de post):

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

2. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, adauga apa cu uleiul si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel.

3. Toarna compozitia intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 40 de minute pe treapta de incalzire superioara si inferioara, sau pana cand trece testul scobitorii. 

4. Dupa ce s-a copt il scoti, il lasi sa se raceasca complet apoi il feliezi.

Crema de banane (pt interior):

1. Pune bananele decojite impreuna cu zaharul si cu apa intr-o cratita pe foc potrivit pentru 2-3 minute cu capac deasupra. Scoate bananele cu o furculita si pune-le intr-un blender.

2. Pui ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul intr-un vas pe bain-marie si o topesti, apoi o torni peste bananele pasate, adaugi scortisoara si mixezi bine.  

Asamblare:  

Pune o felie de tort pe un platou intr-un inel reglabil pentru torturi, o insiropezi, pui jumatate din crema de banane, a doua felie de blat, o insiropezi si pe aceasta, restul de crema de banane si ultima felie de blat pe care o vei insiropa. Introduci tortul in frigider minumum 4 ore.   

  Pentru crema de banane (crema exterior) cu care vei imbraca tortul pasezi banana, topesti ciocolata pe bain marie si le amesteci. Scoti apoi tortul din frigider, dai deoparte inelul si imbraci tortul  in crema apoi il introduci din nou in frigider pentru 10 minute timp in care pregatesti ciocolata pentru decor.   

Pentru decor pui ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul si cu mierea la bain- marie, Amesteci pana la omogenizare. Scoti tortul de la frigider, pui deasupra ciocolata topita si introduci in frigider pana in momentul servirii.  

Pentru decor am mai folosit batoane de scortisoara si felii de banana stropite cu zeama de lamaie.

 Nota: Crema pentru exterior capata elasticitate datorita faptului ca banana nu este gatita. Daca vreti o crema fina, care sa se intinda perfect recomand sa gatiti banana 1-2 minute impreuna cu o lgt zahar si una de apa intr-o cratita pe foc mediu.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu banane si ciocolata (de post)-0
Tort cu banane si ciocolata (de post)-1
Tort cu banane si ciocolata (de post)-2
Tort cu banane si ciocolata (de post)-3
Tort cu banane si ciocolata (de post)-4
Tort cu banane si ciocolata (de post)-5
Tort cu banane si ciocolata (de post)-6
Tort cu banane si ciocolata (de post)-7
Tort cu banane si ciocolata (de post)-8

COMENTARII (25)

Criss

Criss 1

07.04.2015, 11:18

Carmen_g

Carmen_g 1

07.04.2015, 12:25

Cat de bine arata!

diaconta

diaconta 1

07.04.2015, 18:39

Ce ne mai ispitesti tu cu bunaciuni
Si eu incerc sa zic ca nu vreau,ca-i post si tu-mi tai si scuza asta )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!