Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

de Bucataras Medi in Dulciuri, 17 Ian 2015 | 3902 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • Am folosit o forma de tort rotunda cu peretii detasabili / 24 cm diametru
  • 350 g biscuiti populari
  • 250 g rahat diverse culori
  • 150 g nuci tocate grosier
  • 100 g merisoare
  • 140 g zahar
  • 140 ml lapte
  • 100 g unt
  • 250 g ciocolata cu lapte

Pentru crema

  • 250 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri cu zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 g ciocolata neagra
  • 350 ml frisca
  • 2 linguri cu cacao
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic gelatina

Pentru decor

  • nuca macinata fin
  • nuca de cocos
  • ornamente de ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata:

Pentru blat
Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile si merisoarele si amestecam.Punem pe foc o cratita si adaugam laptele,untul,zaharul si ciocolata rupta in bucati.Dam la foc mediu,avand grija sa amestecam continuu.Lasam pana cand  zaharul este complet dizolvat iar ciocolata topita.Tragem de pe foc si lasam la racit circa 10-15 min.Turnam acest amestec peste biscuiti si amestecam bine pentru o buna omogenizare.Imbracam o forma de tort cu folie alimentara si punem compozitia de mai sus.Cu ajutorul unei linguri nivelam compozitia.Dam la frigider si lasam cel putin 30 min.In acest timp ne ocupam de crema.

Pentru crema

Punem gelatina in apa rece, la inmuiat ,conform instructiunilor de pe ambalaj.Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat si apoi adaugam mascarpone.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.Batem frisca spuma.Rupem ciocolata in bucati si o topim la baie-marie.

Adaugam cacao.si amestecam.
Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam in fir subtire gelatina.Amestecam si apoi incorporam ciocolata in crema de mascarpone.
Adaugam frisca si amestecam.
Adaugam coaja rasa de portocala si amestecam.Scoatem forma de tort din frigider si peste blatul de biscuiti adaugam crema de mai sus si apoi nivelam.Dam la frigider pentru cateva ore bune(4-5).Eu am lasat peste noapte.Indepartam marginile formei si hartia alimentara .Ornam cu nuca,nuca de cocos  si ornamente de ciocolata.

Taiem felii si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-0
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-1
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-2
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-3
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-4
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-5
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-6
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-7
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-8
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-9
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-10
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata-11

COMENTARII (34)

dantes

dantes 1

18.01.2015, 10:01

Super!

marcela1979

marcela1979 1

18.01.2015, 11:34

as manca si eu o felie de acolo

Rux

Rux 1

19.01.2015, 23:06

Minunatie!!!! Si eu in noaptea de revelion am avut tot tort de biscuiti si ciocolata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!