Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure

de Ligia Bxl in Torturi, 25 Oct 2013 | 9845 vizualizari

 

Am avut niste albusuri si m-am intrebat ce sa fac cu ele?M-am apucat sa fac un chek si am zis sa-i dau o alta forma,rotunda,si cand a venit fiul meu cel mai mare l mine zice,,uraaa ne faci tort'' asa ca tort sa fie si iata ce a iesit,va spun ca e fenomenal la gust :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru chek:
  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 100 gr nuci
  • 100 gr ulei
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • Pentru crema:
  • 1 litru frisca lichida
  • 6 linguri de zahar
  • 500 gr fructe de padure congelate
  • Pentru sirop:
  • suc de fructe de care doriti(fructe naturale)
  • Pentru ornat:
  • ciocolata neagra rasa
  • forme facute din ciocolata
  • crema din compozitia de la umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure:

Pentru inceput  facem chekul,albusurile se bat bine dupa care se adauga zaharul,uleiul si apoi faina la urma care se amesteca usor cu o lingura de lemn sau o spatula din silicon pentru a nu scadea albusurile,apoi se adauga nucile taiate mai mari.Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu o foaie de copt,se toarna 1/3 din compozitie,iar in  restul care a ramas se adauga cacao si se amesteca bine.Peste blatul alb se adauga si ciocolata taiata cubulete mici si apoi se toarna compozitia cu cacao.Se da la cuptor pentru coacere,se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce sa copt se lasa la racit,in acest timp se face crema:se bate frisca cu zaharul apoi se adauga fructele de padure si se amesteca bine pana se coloreaza crema.Se  taie chekul in doua si se insiropeaza cu sucul dorit din fructe naturale,se orneaza intre blaturi cu o parte din crema,iar restul se pune pe deasupra si se da forma dorita tortului.

Daca doriti puteti face forme diferite la alegere cu ciocolata topita la bain marie si cu un sprit,pe o foaie de pergament si se poate rade ciocolata neagra pe deasupra.

Se da la rece.Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272104
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272105
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272106
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272107
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272108
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272109
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272110
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272111
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272112
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272113
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272114
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272115
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272116
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272117
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272118
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272119
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272120
retete culinare - Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure 272186

COMENTARII (50)

Ligia Bxl 1

30.10.2013, 13:36

susuuu nu te-am vazut de mult pe aici,multumesc mult ptr apreciere

tanyapatap 1

03.11.2013, 14:19

Ligia Bxl 1

04.11.2013, 09:45

tania

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S