Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

de Bucataras Medi in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt pentru uns tava '
  • Pentru crema
  • 4 galbenusuri
  • 300 g margarina Rama Maestro
  • 225 g zahar (eu am folosit zahar pudra)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g ciocolata alba '
  • Pentru sirop
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom'
  • Pentru ornat
  • 5-6 cirese
  • circa 500 g capsune
  • 150 g fistic
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsune si crema de ciocolata alba:

Blatul
Separam albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa.
Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.Adaugam si zaharul vanilat.
Adaugam apa, lingura cu lingura ,si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus(NU circular).
Incorporam  galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.
Cernem faina.
Cernem cacao.
Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.Ungem o forma rotunda ,cu diametrul de 24 cm. cu unt si apoi o captusim cu hartie de copt.Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia.Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min).Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii ,cel putin in primele 15 min.Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.Cand blatul este rece il scoatem din tava,indepartam hartia de copt si il taiem in 2.

Crema

Mixam galbenusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat pana se albesc. Acest amestec se pune pe baie de abur si se tine pana se ingroasa(fara a da in clocot!!!). Se trage de pe foc si se lasa la racit. Se rupe ciocolata bucatele si se topeste cu margarina la foc mic.
Se lasa sa se racoreasca si apoi se mixeaza pana obtinem un amestec cremos.  Acest amestec il adaugam in crema de oua si amestecam pentru o buna omogenizare.

 Siropul Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert  timp de 3 min   Se lasa sa racesca complet. Dupa racire adaugam esenta de rom si amestecam bine. Asamblare
Se aseaza pe un platou primul blat insiropat. Intindem 1/3 din crema deasupra blatului. Peste crema asezam capsuni feliate(atatea cat sa acopere blatul). Apasam usor fructele astfel incat sa intre putin in crema.Peste capsuni punem 1/3 crema si nivelam.Asezam celalalt blat insiropat. Cu crema ramasa imbracam tortul atat deasupra cat si pe lateral. Deasupra decoram cu capsuni feliate si cateva cirese iar pe lateral se imbraca in fistic pisat in piulita. Se da la rece pentru cateva ore.Se feliaza si se serveste. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-0
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-1
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-2
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-3
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-4
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-5
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-6
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-7
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-8
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-9
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-10
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-11
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-12
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba-13

COMENTARII (41)

anca_rm

anca_rm 1

15.12.2015, 09:45

wow cat e de frumos

Corinuta

Corinuta 1

17.12.2015, 19:31

A facut Medi tooooort! Si ce tort , Doamne!

mihaelar63

mihaelar63 1

19.01.2016, 02:51

Arata prea bine Prea ca la ... Medi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!