Tort cu capsuni

de irena in Torturi, 26 Feb 2012 | 10819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat 1 :
  • 115 gr faina,
  • 115 gr zahar,
  • 3 oua.
  • Aluat 2 :
  • 30 gr faina,
  • 30 gr zahar,
  • 1 albus,
  • 30 gr unt,
  • 10 gr cacao.
  • Mousse capsuni :
  • 150 gr capsuni,
  • 10 gr gelatina,
  • 150 ciocolata alba,
  • 450 gr frisca,
  • 50 gr zahar.
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata alba,
  • 50 gr ciocolata amaruie,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 6 gr gelatina.
  • Sirop:
  • 100 ml apa fiarta amestecata cu 4 linguri gem capsuni.
  • Decor:
  • 100 gr capsuni
  • 100 gr frisca.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Prepar aluatul 2 - amestec ingredientele si intind pe o hartie de copt,intr o tava de copt ,apoi trasez linii si pun in congelator.

Prepar aluatul 1 - mixez ouale cu zahar pana isi dubleaza volumul,incorporez treptat faina,amestecand de jos in sus si torn acest aluat peste primul aluat ,apoi coc in cuptorul preincalzit la 180 C, ptr 10 min.Las sa se raceasca,apoi tai fasii si tapetez o forma de tort cu acest aluat,apoi insiropez.

Mousse capsuni - Hidratez gelatina.Intr o cratita ,pe baie de abur,torn 250 ml frisca( din cele 450 ml)si cand incepe sa fiarba inchid focul si adaug ciocolata tocata.Separat mixez pe foc,ptr 10 min, capsunile cu zaharul,apoi inchid focul si adauga gelatina,apoi amestec cu crema de frisca si ciocolata.Las sa se raceasca si amestec usor cu restul de 200 ml frisca batuta in prealabil.Torn mousse ul in forma de tort peste blat.

Glazura: Topesc ciocolata in frisca pe foc mic,las 5 min la racit,adaug gelatina hidratata,las la racit la temp camerei si apoi torn peste mousse ul de capsuni.

Dau tortul la frigider ptr 2 - 3 ore si apoi ornez cu capsuni,frisca,ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort inima de capsuni