Tort cu caramel si pere ...gusturi divine

de Sheherezada in Torturi, 13 Apr 2012 | 2890 vizualizari

 

Un tort absolut delicios de care cu siguranta ca va veti indragosti..

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr margarina
  • 225 gr zahar
  • 1/2 lamaie
  • 3 oua
  • 125 gr.faina
  • 125 gr.amidon alimentar
  • 3 lingurite praf de copt
  • Crema la plic cu aroma de caramel - 2 pachete
  • Crema la plic cu aroma de vanilie -2 pachete
  • lapte
  • gelatina 8 gr fiecare tip de crema
  • Frisca pentru ornat ,
  • pere din compot ( 3 cutii mari ),
  • tortenguss ..(gelatina pentru ornat torturile
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caramel si pere ...gusturi divine:

Blat : se bate la mixer margarina impreuna cu zaharul , dupa care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se adaga ouale pe rand si se continua cu batutul. Cand e gata se adauga faina, amidonul si praful de copt toate cernute printr-o sita. Se continua amestecatul cu telul de data aceasta. Intotdeauna cand amestecati faina in compozitia de blat e bine sa se faca cu telul.  Se baga la CUPTORUL PREINCALZIT LA 180 GRADE, GAS NR 4 , 150 GRADE LA CELE CU VENTILATOR , PENTRU 50 MINUTE SAU 40 LA CELE CU VENTILATOR.

Crema se prepara dupa instructiunile de pe plic .Crema sa fie din aceea care se prepara cu lapte RECE !! Gelatina se prepara la fel dupa instructiunile de pe plic. E preferabil sa luati din aceea de la dr Oetker. Un pliculet e deajuns pentru fiecare crema .Se adauga la crema si se bate putin in continuare. ATENTIE !!! Intotdeauna in craticioara in care aveti gelatina se pune putina crema si se amesteca dupa care se pune aceasta compozitie in vasul cu crema initiala .SI NU INVERS!!! Asta din cauza sa preveniti aparitia diverselor bucatele de gelatina formate in crema.

Acum dupa preferinte...daca vreti sa taiati blatul pe nivele si situatia va permite taiati-l si il umpleti in ambele nivele cu cremele aferente. Daca nu puteti face ca mine si anume sa il taiati doar pe din 2 si urmati procedura: blat, crema caramel , crema vanilie, blat. Fara sirop !!! Blatul are o textura destul de buna chiar daca pare putin sfaramicios si daca se pune sirop banuiesc ca se face terci. Acum fiecare face cum vrea, dar in cazul in care vreti sa il transportati nu va sfatuiesc sa il insiropati.

Se pune un strat de frisca pe deasupra dupa care se aranjeaza perele si se toarna tortenguss-ul pentru a tine frisca si perele impreuna.Se decoreaza dupa preferinte.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alte fructe din compot

2

Tineti tortul peste noapte la frigider ..nu veti fi tentate sa va atingeti de el mai devreme de termen.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu caramel si pere ...gusturi divine 158082
retete culinare - Tort cu caramel si pere ...gusturi divine 158229

COMENTARII (10)

Sheherezada 1

18.04.2012, 14:30

Va multumesc .

Sim0na 1

24.04.2012, 22:16

Foarte bine arata!

ralu_ca 1

11.01.2014, 19:48

arata foarte bine !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55