Tort cu ciocolata

de alldaycooking in Dulciuri, 16 Apr 2011 | 2505 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blat

  • 3 oua
  • 200 gr ciocolata (70% cacao)
  • 100 gr smantana
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri fructoza
  • bicarbonat de sodiu

Crema

  • 150 gr ciocolata alba
  • 100 gr smantana
  • 500 gr mascarpone
  • 1 lingura de miere
  • 1 plic gelatina

Decor 

  • bombonele fulgi de migdale scortisoara



Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Cele 3 oua le-am batut ca pentru omleta. Ciocolata am topit-o in microunde impreuna cu smantana si am lasat-o sa se raceasca putin apoi am amestecat-o cu ouale, fructoza, bicarbonat si faina. Am turnat compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt. Am lasat blatul sa se coaca la 170 grade Celsius, am facut proba cu scobitoarea si cand a fost copt, l-am scos si l-am lasat sa se raceasca pe un platou. Pentru crema am topit ciocolata impreuna cu smantana in microunde (90 de secunde la 750). Cand a fost topita ciocolata am adaugat gelatina hidratata in putin apa si am mai lasat 20 de secunde in microunde la aceeasi putere. 

Am amestecat ciocolata cu mascarpone pana am obtinut o compozitie omogena, la sfarsit am adaugat mierea si am amestecat foarte bine.

Blatul l-am taiat in doua jumatati (pe orizontala). In tava in care am copt blatul am pus jumatate din crema, am pus o jumatate de blat, apoi restul de crema si cea de-a doua jumatate de blat. Am lasat la frigider 3 ore (se poate lasa peste noapte pentru a fi sigur ca s-a intarit crema), am rasturnat tortul pe un platou.

Am decorat cu fulgi de migdale pe margine, am asezat bonbonelele si am presarat scortisoara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata 98950
retete culinare - Tort cu ciocolata 98951

COMENTARII (25)

elena1988 1

21.04.2011, 09:48

adry88 1

31.05.2011, 20:59

foarte bun

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:35

wow ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L