Tort cu ciocolata, rom si stafide

de Oana in Torturi, 1 Apr 2009 | 8794 vizualizari

 

Sau mai bine zis, tortul soacrei :). Da, da, nu radeti, e pe bune! l-am facut special pentru socrella, maine este ziua ei, La multi ani!!

Mi-a luat ceva timp sa-l fac, pentru ca trebuie lasate la racit crema si blatul. Era bine sa le fac de seara si azi doar sa asamblez tortul…dar eu le-am facut dimineata si l-am asamblat pe seara

 

INGREDIENTE

         Blat:
  • pandispan cu suc de portocale
       Crema:
  • 700 ml smantana lichida LaDorna cutia rosie
  • 2 ciocolate amarui si jumatate ciocolata cu lapte (am avut Kandia)
  • o filola esenta de rom
  • un intaritor de frisca
  • Stafide si esenta de rom
        Sirop:
  • o cana cu apa
  • 2 pliculete zahar vanilat cu rom
  • esenta de rom de la stafide
        Decor:
  • o ciocolata alba
  • o ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, rom si stafide:

Blatul este pandispanul cu suc de portocale, mai simplu nici ca se putea. Dupa ce este gata il lasati sa se raceasca in forma de tort si apoi il scoateti si il mai lasati cateva ore pana il taiati.

Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc si cand este calda bine se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine si se lasa la rece. Dupa cateva ore sa bate bine cu mixerul, se adauga esenta de rom si pliculetul de intaritor. Se intaraseste si iese super, apoi se lasa la rece.

Stafidele, cam o mana mare, se spala cu apa rece si apoi se rastoarna intr-un bol cu apa clocotita si se lasa acolo pana se raceste apa. Se scurg si se spala iar, apoi se adauga peste ele o sticluta de esenta de rom si se lasa vreo ora.

Siropul: se fierbe o cana cu apa, se adauga 2 pliculete de zahar vanilat cu rom si se lasa apoi la racit. La final se adauga romul din stafide, se scurg bine de tot si cu acest sirop se vor insiropa blaturile.

Pentru decor, am folosit o ciocolata alba si inca un amaruie, tot Kandia, pe care le-am topit la microunde in boluri separate. Pe hartie de copt, rupta fasiute, am desenat frunzulite, bulinute si niste floricele. Ciocolata am pus-o in cate un cornet facut tot din hartie de copt, dar se poate folosi si o punguta, rupta f. putin la un colt. Figurinele le-am pus la frigider pana in momentul decorarii tortului.

Pentru asamblare, am taiat blatul in 3 parti egale, le-am insiropat bine cu tot siropul, am pus pe fiecare blat cate 4 linguri pline cu crema, am presarat stafide si apoi am imbracat tortul in crema. Am scos figurinele de ciocolata si l-am decorat cum m-am priceput

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata, rom si stafide-0
Tort cu ciocolata, rom si stafide-1
Tort cu ciocolata, rom si stafide-2
Tort cu ciocolata, rom si stafide-3
Tort cu ciocolata, rom si stafide-4
Tort cu ciocolata, rom si stafide-5
Tort cu ciocolata, rom si stafide-6
Tort cu ciocolata, rom si stafide-7
Tort cu ciocolata, rom si stafide-8
Tort cu ciocolata, rom si stafide-9
Tort cu ciocolata, rom si stafide-10
Tort cu ciocolata, rom si stafide-11
Tort cu ciocolata, rom si stafide-12
Tort cu ciocolata, rom si stafide-13
Tort cu ciocolata, rom si stafide-14
Tort cu ciocolata, rom si stafide-15
Tort cu ciocolata, rom si stafide-16
Tort cu ciocolata, rom si stafide-17
Tort cu ciocolata, rom si stafide-18
Tort cu ciocolata, rom si stafide-19
Tort cu ciocolata, rom si stafide-20

COMENTARII (22)

Adinacarla

Adinacarla 1

23.01.2010, 23:32

Multumesc Oana...sigur am sa-l mai fac...si atunci imi va iesii mai bine.

Sunt inca noua aici pe site dar as fi interesata daca exita cumva un subiect unde se pot pune poze si "povestii" despre retete incercate de la alti membrii?
Cum e si in cazul meu...am probat reteta ta si mi-a iesit ..

elena1988

elena1988 1

04.03.2011, 16:33

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 13:17

wow ce superb e tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!